YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Okul servisleri denetlendi

Okul servisleri denetlendi

Yerköy’de ilçemizde, öğrenci servisi yapan araçlar denetlendi.
11102012okulYerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri ve Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilikleri araçları denetlemeden önce sürücülere bilgi ve uyarı toplantısı yapıldı.
Toplantıya, Yerköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelik, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy Trafik Denetleme İstasyon Amiri Bahattin Omak ve servis şoförleri katıldı.
Yerköy Trafik Denetleme İstasyon Amiri Bahattin Omak, şoförlere araçlarıyla öğrenci taşırken dikkat etmesi gereken konularda bilgi verdi.
Okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini amaçladıklarını belirten Yerköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelik, “Denetim yaptığımız araçların taşımacılığa uygun olup olmadığını tespit etmek için bu denetimi uyguluyoruz.”dedi.
Cibelik, Yerköy-Şel dolmuş durağına kayıtlı araçlar tek tek denetlenerek, yasal yeterlilik ve yönetmelik gereği araçta olması gerek özellikler bakımından denetleneceğini ifade etti.
Cibelik, Okul taşıtlarında araç arkasında “Okul taşıtı” yazısının olması, kapıların otomatik olması, araç arkasında “DUR” işareti yazısı veya levhasının, koltuklarda emniyet kemerinin mutlaka olması gerektiği belirti.
Cibelik; Yapılan denetim sonrasında eksiği olan araçların eksikliklerinin giderilmesi konusunda çeşitli uyarılarda bulundu.
Gerçekleşen denetimlerin ardından araçlarda bulunması gerekli şartlar denetlendi. Araçlarda okul taşıt levhası, dur levhası, otomatik kapı, ilk yardım çantası, yangın tüpü, her koltukta emniyet kemeri ve ferdi koltuk sigortası şartları arandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji