YouTube

  • DOLAR
    %0,39
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,21
Op. Dr. İsmail Kurca, “Yozgat’ta  343 Multiple Sklereoz Hastası var”

Op. Dr. İsmail Kurca, “Yozgat’ta 343 Multiple Sklereoz Hastası var”

25052016hasta
Op. Dr. İsmail Kurca “Dünyada 2.3 Milyon, Türkiye’de 40 bin civarı Yozgat’ta Başvuru yapan 343 Multiple Sklereoz Hastası (MS) Var” dedi.
Yozgat Kamu Hastanaleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca 25 Mayıs Dünya Multiple Sklereoz (MS) günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Dünyada 2.3 Milyon, Türkiye’de 40 bin civarı Yozgat’ta başvuru yapan 343 Multiple Sklereoz Hastası (MS) olduğu biliniyor” dedi.
Bir sinir sistemi hastalığı olan Multiple Sklereoza kadınların erkeklere göre daha fazla yakalandığını söyleyen Kurca, yaptığı açıklamada; “MS hastalığında; beyin, beyincik ve omurilikte seyreden sinir lifleri ve onların etrafındaki kılıflar etkilenmektedir.Bağışıklık sistemi kişinin kendi hücrelerini tanımayıp, vücuda yabancı madde girdiğini sanarak, yok etmeye çalışması sonucu vücudun kendine zarar vermesi olarak tanımlanıyor.
En çok karşılaşılan sorular arasında gelen, genetik faktörler etkili olmasının yanında bulaşıcılık söz konusu değildir.
Hastalığa baktığımızda genellikle erişkinlerde 20-40 yaşlarında ortaya çıktığını, 15 yaşın altında ve 50 yaşın üstünde nadir görüldüğünü bilmekteyiz.
Hastalık belirtileri, çift görme veya gözün irade dışı hareketi, vücudun herhangi bir bölgesinin kısmen veya tamamen felç olması, ellerin titremesi, mesane ve kalın bağırsak kontrolünün kaydı, dilde peltekleşme, konuşma bozukluları, aşırı halsizlik, uyuşma, karıncalanma hissi, ayakların sürüklenmesi, dengesizlik ve baş dönmesidir.
MS hastalığın teşhisini koyabilmek için hastanın hikayesinin bilinmesi ve hekim muayenesi önemlidir. MR çekilmesi ve beyin omurilik sıvısının tahlil sonuçları MS hastalığı hakkında bilgi vermektedir.
Hekim tarafından verilen tedavinin düzenli kullanımı, sağlıklı beslenme,aşırı sıcakta uzun süre kalınmaması, rehabilitasyon önerilerinin düzenli yapılması dikkat edilmesi gereken önemli noktalardır.
Bugün Multiple Sklerozun henüz kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, atakla ortaya çıkan nörolojik bulguların giderilmesi, atakların önlenmesi, kalıcı nörolojik bulguların önlenmesi mümkündür” söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji