YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %0,88
  • BIST
    %-0,24
ÖRNEK REHBER

ÖRNEK REHBER

İnsanlığın içine düşmüş olduğu , feci durumun vehametini gerek televizyonlardan gerekse bazı medya organlarından görüp izlemekteyiz.
İnsanlığın düşmüş olduğu bu girdabın temel nedenini ise ümmeti olduğumuz rehberimiz ve önderimiz peygamberimizi anlamadığımızdan kaynaklanmaktadır..Onun getirmiş olduğu  ilahi emirlere olan ilgimizin azlığından olduğunun farkında değiliz.
Onun yaşantısında sizin için sayısız ibretler ve dersler vardır diye buyrulmaktadır..
Bir babanın ; Efendimizi örnek alması gerektiği nokta onun aile içerisindeki rolü eşine davranışı çocuklarına verdiği terbiyenin ne şekilde olduğudur.
Bir evladın ; Onun aile büyüklerine olan saygısı ve rolüdür.
Bir eşin ;  Onun mübarek eşlerine olması gerektiklerinin ne olduğunu , aile içindeki annenin rolunü , annelerin aile içerisindeki tutumudur.
Bir akrabanın ; akrabalık haklarının  ne olduğu belirli günlerde akrabalara ziyaretlerin olması gerektiği ve akrabalık bağlarının kuvvetli tutulması gerektiğini ,
Bir komşunun ; komşu haklarının ne olduğunu hatta ve hatta mübarek arkadaşları sahabe-i kiram efendilerimizin buyurduğu gibi ; peygamberimiz o şekilde komşu hakkına önem verırdi ki ,mirasımıza ortak edeceğini zan ederdik diye buyurması komşu hakkına ne derece önem verdiğinin bir göstergesi olması hasebiyle komşuluk haklarını öğrenilmesi
Bir dostun ; dostun dosta vefasını Ebu Bekir radiyallahu anh’ın  Efendimize olan dostluğu ve yarenliği, miraçtan dönmesinde müşriklerin Muhammed neler söylüyor ey Ebu Bekir ;  ; AKŞAM GECE GÖKYÜZÜNE ÇIKMIŞ VE GELMİŞ sözü üzerine dostluğa yaraşır bir şekilde , Onu peygamberlerden sonra insanların en üstünü kılacak SIDDIKİYET ( Doğrulayıcı ) makamı sahibi edecek sözünü hiç beklemeden Mekkeli müşriklere ; O DİYORSA DOĞRUDUR ,sözü ile dostunu tasdik etmesi  günümüz dost müsveddelerine en güzel bir misal olarak gösterilebilinir.
Bir idarecinin ; Onun mekkeden gelen Müslümanlar olan muhacirler ile , medinede o Müslüman muhacirlere kucak açan ensarın arasındaki kardeş edinme meselesinin o zamanda böyle bir sosyal hareketin nasıl bir birlik ettiği durumu tarihçiler tarafından bile halen hayretle ifade edilmektedirler . ( Tarihçiler derken Müslüman olmayan batılı tarihçileri kasd eyledim.)
Her sahada olanın onu rehber edinmesi , onda tüm mesleki olsun toplumsal rol olsun çocukluğundan ta , son nefesine  kadar her sahada onu rehber edinmemiz onun yaşamndan bir şeyler alamamız hayatımızı onun yaşantısına benzer idame ettirmemiz sanıyorum bizim için hem bu dünyanın mutluluğunu hemde ebedi bir hayat olan ahiret hayatımızın selameti için elzem bir durumdur.
Selam olsun onu rehber edip son nefesine kadar onun izinden gidenlere, Selam olsun o mübareğin hayatını kendine hayat dusturu edinmiş  olanlara . Mevla Teala mahşerde şefaatine nail eylesin …Amin

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji