YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %3,10
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat'ta toplandı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat'ta toplandı

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.
07012010ordadog Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Osman Yıldırım, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Ali Kolat, yaptığı açıklamada “Bugün Orta Anadolu Kalkınma Ajansı faaliyetlerinin 1 yılını doldurmuş bulunmakta ve hizmet binası, kurumsal kimlik, organizasyon yapısı, personel alımı ve eğitimleri gibi kurumsallaşma çalışmalarını büyük ölçüde tamamlamıştır.
Bununla birlikte Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini ve kalkınma stratejilerini içeren bölge planını hazırlanmış ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından onaylanmıştır.
Bildiğiniz üzere 75 gün önce başlattığımız Ajans Mali Destek Programlarının proje başvuruları sona ermiştir.
Ajans olarak Kayseri, Sivas ve Yozgat illerimizde düzenlemiş olduğumuz Mali Destek Programları Bilgilendirme toplantılarına 550 kişi katılmıştır.
Bunu müteakip olarak yine her üç ilde her biri 2 tam gün süren toplam 12 ayrı proje hazırlama eğitimi düzenlemiş bulunuyoruz. Ücretsiz olan bu eğitimlere toplam 658 kişi katılmıştır. Ayrıca Ajans hizmet binasında 550 kişinin proje hazırlama ile ilgili soruları cevaplandırılmıştır.
Son olarak yine her üç ilde açmış olduğumuz teknik yardım masaları ile de proje hazırlayan 95 kurumun sorularına cevap verilmiştir. Ajans tarafından 2010 yılı mali destek programları kapsamında teklif çağrısına çıkılan “Küçük Ölçekli Altyapı” mali destek programı 24 Aralık 2010 ve “İktisadi Kalkınma Projeleri” mali destek programı 29 Aralık 2010 tarihinde sona ermiştir.
Bu kapsamda “Küçük Ölçekli Altyapı” mali destek programı için toplam 36 proje başvurusu ve “İktisadi Kalkınma Projeleri” mali destek programı için toplam 377 proje başvurusu olmak üzere Ajansımıza 2010 yılı için toplam 413 proje başvurusu yapılmıştır. Bildiğiniz gibi Ajans olarak 2010 yılı için yaklaşık 18,5 milyon TL tutarındaki bir mali desteği bu projelere aktaracağız.
Ajansımız en kısa zamanda projelerin idari kontrollerini tamamladıktan sonra projelerin değerlendirilmesine geçilecektir. Projeleri değerlendirmek üzere Ajansımıza toplam 300 bağımsız değerleme uzmanı başvuru yapmış ve bunlar arasında bölge dışından olan 60 uzman seçilmiştir. 2011 yılının Ocak ve Şubat aylarında projeler değerlendirilerek mali hibe desteğine uygun bulunan projeler Mart ayı içerisinde açıklanacaktır.
Tüm çalışmalarımız ve ilk defa 2010 yılı içerisinde başlatmış olduğumuz bu mali destek programlarının amacı bölgemizin en iyi ve hızlı bir şekilde kalkınmasını sağlamaktır. 
Ajans çalışmalarının bölgemizde faydalı sonuçlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji