YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
OSMANLI OCAKLARI TEŞKİLATI

OSMANLI OCAKLARI TEŞKİLATI

hozbayBizim için geç kalınmış bir proje ,, Daha 10 yıl önceden temeli atılmalı idi , ama yinede geç sayılmaz .Zararın neresinde dönülse kardır.Yine de böyle bir hareketi Osmanlı ruhunu tekrar uyandırmak açısından önemli buluyorum.
Genel başkanı Sayın Emin CANPOLAT bey’in çalışmalarını basından yakından takip etmekteyiz.
Özellikle gençliğin yetiştirilmesi konularında bu tür çalışmaların önemine vurgu yapmak gerekiyor.
Yıllardır amaç ve gayesiz bir biçimde yetişen yeni nesilin en azından okul sonrası eğitilmesi ve topluma nasıl faydalı olunması  konusunda , çalışmalar yapılabilecek bir ocak , bir okul sonrası eğitim merkezi olabilir.
Yapılabilecek işleri içerisinde bazı toplumun önde gelen manevi değer yargılarını daha ön plana çekmek açısından güzel eylem ve etkinliklere imza atılabilir projeler üretebilirler.
Bazı fikir ve kanaat önderlerinin katılımları sağlanarak herhangi bir konuda ,  panel , sempozyum ve konferanslar verilebilir.
Basından takip edebildiğimiz kadariyle tüm yurttaki teşkilatlanmasını yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını belirten bu ocak ve bu teşkilatın gerek müfredat ve etkinliklerinde gerekse bazı faaliyetlerinde özellikle gençliğe yönelik bazı eylem ve bir dizi program eşliğinde , unutulmaya önemsenmemeye yüz tutmuş , bazı değer yargılarını ve altıyüz küsur yıllık Osmanlı ruhunu yeniden uyandirip o bilinci gençliğe empoze etmeye yarayan çalışmalar yapılabilirler.
Benim kanaatim bu Osmanlı ruhunu inkişaf ettirecek ve bu isim üzerinde kurulan bu teşkilattan beklentilerim bir haylidir
Osmanlının enderunu gibi faaliyet göstereceğine inandığım bu teşkilatın yazılı yönetmeliği olmadan saray teamüllerine göre altıyüz kusurluk bir devlet geleneğini sürdürmeye benzer bir faaliyet ve çalışmalara yapacağına yürekten inanıyor ve destek veriyorum.
Memleketin en ücra köşesinde ,bu teşkilatın kurulması için canla başla çalışan . güzide ilçelerinde bu çalışmalarını tamam edip, ilçelerinde teşkilatın şubesini açan ; Resul şirin , Sinan yılmaz , Kerem Sarı ,Şinasi Güneş’e Osman Özaydın Hocamıza ve burada şimdilik ismini zikredemediğim kardeşlerimizin bu gayretleri konusunda kendilerini gönülden tebrik ediyor,  çalışmalarında , gerek genel merkezin vermiş olduğu müfredat konusunda gerekse kendilerinin etkinlikler üzerine çalışmalarını genel merkeze sunarak , bulunmuş oldukları bölgeye ve özellikle gençliğe hitab eden çalışmalar yapmalarını temenni ederim.
Konunun özeti mahiyetinde  ; Bu çalışmaların altıyüz küsur yıllık cihana hüküm sürmüş bir imparatorluk ruhunun , doksan yıllık uykusundan uyandırılıp , o ruhu tekrar harekete geçirecek faaliyetlerin merkezi olması kayda değer önemli bulmaktayım. VESSELAM

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji