YouTube

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,89
  • BIST
    %1,77
Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara Yozgat’ta

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara Yozgat’ta

İçişleri Bakanlığı ile Türk Kızılay’ı arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında, ilimize gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve ekibi Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etti.
11012011profVali Necati Şentürk’ü ziyaret ederek bir süre sohbet eden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Vali Necati Şentürk ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk “ Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve ekibini ilimizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Bakanlığımız ile Türk Kızılay’ı arasında imzalanan protokol çerçevesinde; Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi, Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında bir daha güvenli bir yaşam kültürünü oluşturmak amaçlanmaktadır.
Özellikle 1999 depreminden sonra yaptığı açıklama ve yaptığı çalışmalarla deprem denilince Türkiye’de ilk akla gelen isim olan Işıkara hocamız depremden değil sağlıksız yapılardan korkmamız gerektiğini de bizlere öğretmiştir” dedi.
Projenin hedef kitlesi, amaçları ve yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara “Bu projenin amacı olası afet zararlarını azaltmak, Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri (muhtar, öğretmen, din görevlileri, toplum destekli polisler) aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmaktır.
1999 depremi bizlere öğretmiştir ki önemli olan depremden sonraki yapılan kurtarma çalışmalar değil öncesinde alınacak tedbir ve yapılacak çalışmalardır” dedi.
Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda ilçe kaymakamları, kamu kurum ve Kuruluşlarının Müdürlerinin yanı sıra, İl Emniyet Müdürü, Toplum Destekli Polis Yetkilisi, İl Afet ve Acil Durum Müdür ve Şube Müdürleri, İl ve İlçe Müftüleri, İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları, MEB proje koordinatörü, okul müdürleri ve muhtarlar derneğinin başkanının hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında katılımcılara bir seminer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji