YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, AK Parti  Yerköy ilçe teşkilatını ziyaret etti

Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, AK Parti Yerköy ilçe teşkilatını ziyaret etti

Bozok Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, ziyaretlerine devam ediyor. Özkan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yozgat Şubesi’ni ve AK Parti Yerköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.
22032015akpBozok Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan; eğitimin, toplumun ekonomik gelişimine katkı sağlayan önemli eğitim kurumları olduğunu belirterek, rektör seçilmesi halinde üniversite sanayi işbirliğine önem vereceğini belirterek; “Üniversiteler fabrika yapmaz ama üniversiteler projeler yapar. Üniversiteler yaptığı projelerle ve desteklediği halkla, sanayici ile işadamları ile yaptığı güzel girişimlerle bir atılım, bir hareket dalga boyu oluşur. Üniversiteler bunu yapmakla mükelleftir” dedi.
Bozok Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, ziyaretlerine devam ediyor. Özkan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yozgat Şubesi’ni ve AK Parti Yerköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.
ÜNİVERSİTENİN EKONOMİYE KATKISI KONUŞULDU
TÜMSİAD Başkanı Ali Çatar ve yönetim kurulu üyesi işadamlarının katılımı ile samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette üniversitelerin bulundukları bölgelerin ekonomisine sağladıkları katkılar konuşuldu.
Çatar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Özkan’a başarılar diledi.
Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, eğitimin sektör olarak değerlendirildiğinde ülkenin kalkınmasına çok ciddi katkılar sağladığını söyledi.
“Kendi alanımda Kastamonu’da ve yurt dışında hizmet ederken, dışarıdan da öğrencilerimiz geliyor” diyen Özkan; “Kastamonu’da şuan bin yabancı öğrenci var. Bunun içerisinde Çinlisi, Rus’u, Budist’i, Alman’ı var… Her milletten öğrenci var. Ve siz bunlara bir eğitim veriyorsunuz” dedi.
1960 yılında yapılan bir araştırmada eğitimli insanların sayısının artıkça ekonomideki verimlilik ve kalitenin de arttığının tespit edildiğini anımsatan Özkan, şöyle konuştu:
“O zaman eğitimin önemi, özellikle iş sektöründe eğitilmiş insanların önemi ortaya çıkıyor. Batı ülkelerinde kalifiye elaman yetiştiren meslek okulları çok revaçta. Bu gün Almanya’da bir insan berberlik yapacaksa üç yıl meslek okulu okumak zorunda. Kasaplık yapacaksa 3 yıl kasap okulunda…
Bu şekilde eğitim aldıktan sonra mühendis olmanıza, öğretmen olmanıza gerek yok.
Çok özel mesleklerin dışında kalifiye elamanların kazanımları sağlanıyor. Ve ülkeler şunu fark ediyor ki eğitilen insanlar ekonomisinin üretimine çok ciddi katkılar sağlıyorlar. Ve eğitim sektörünün öne çıkan yönlerinden birisi ülke gayri safi milli hasılasına olan katkısı. Bu gün İngiltere’de eğitim sektöründen elde edilen gelir sanayiden elde edilen gelirden çok fazla.”
ŞEHRİN PROFİLİNİ DEĞİŞTİRECEK BİR ÜNİVERSİTE
Yozgat Bozok Üniversitesi’ne rektör seçilmesi halinde eğitimin kalitesini ve verimliliğini artırmanın yanı sıra aynı zamanda içerden ve dışarıdan gelecek öğrencilerle şehrin profilinin değişeceğini kaydeden Prof. Dr. Ali Rafet Özkan;
“Gerek içeriden gerek yurt dışından getireceğimiz öğrencilerle şehrin profili önemli ölçüde değişecek. Ve bu şehrin her söktüreni ciddi anlamda maddi kazanımlar sağlanacak. Üniversiteler içinde bulundukları şehirlerin, bölgelerin kalkınmasına dahil olmak gibi bir misyonu, görevi var. Dolayısıyla sadece üniversitede bilimsel verimliliği artırma gibi bir hedefimiz yok.
Üniversitede aynı zamanda ekonomiyi canlandırma, sanayi ile üniversite işbirliğini sağlama, KOBİ’leri, GOBİ’lere çevirme, yani küçük ölçekli işletmeleri orta ölçekli işletmelere doğru sevk etmek gibi” dedi.
ÜNİVERSİTELER
FABRİKA YAPMAZ, PROJE ÜRETİR
Sohbeti sırasında ‘Üniversite-Sanayi’ işbirliğine de işaret eden Bozok Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, şunları söyledi:
“Rızkın onda dokuzu ticarette, ticaretin onda dokuzu da cesarette buyuru Peygamber Efendimiz. Tabi ki iyi bir fizibilite çalışması da gerekiyor. Gidilecek ülkelerin şartlarını, imkanlarını da araştırmak gerekiyor.
Eğitimin, toplumun ekonomik gelişimine katkısı önemli.
Üniversiteler fabrika yapmaz ama üniversiteler projeler yapar. Üniversiteler yaptığı projelerle ve desteklediği halkla, sanayici ile işadamları ile yaptığı güzel girişimlerle bir atılım, bir hareket dalga boyu oluşur. Üniversiteler bunu yapmakla mükelleftir.”
AK PARTİ YERKÖY
İLÇE TEŞKİLATINI
ZİYARET ETTİ
Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’ın ziyaret programı AK Parti Yerköy İlçe Teşkilatı ile devam etti.
AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, Yerköy İlçesi İl Genel Meclisi 2. Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Osman Biçer ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’a başarı diledi.
Bozok Üniversitesi’nin Yozgat’ın gelişimine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Yavuz, donanımlı, bilgi ve tecrübe sahibi bir ismin rektör seçilmesinin üniversite ile birlikte Yozgat’ı da geliştireceğini vurguladı. Ziyaret günün anısına çektirilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji