YouTube

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %1,00
  • BIST
    %1,77
Prof. Dr. Ali Rafet Özkan ‘Kutsal görevin temsilcileri’

Prof. Dr. Ali Rafet Özkan ‘Kutsal görevin temsilcileri’

Bozok Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
201501090933120Prof. Dr. Ali Rafet, Tıp Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında, yaratılanların en şereflisinin insan olduğu gerçeğine vurgu yaparak, hem fiziki hem de ruhani dermanın çözümünde sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiğini söyledi.
İnsana hizmeti esas alan büyük bir medeniyetin bugünkü nesli, temsilcilerin bu medeniyette asıl olan mahlûkatın en şereflisi insana hizmet ettiğini belirten Özkan, bu hizmeti en başta yerine getiren, insanların doğumundan ölümüne kadar her safhasında kendini teslim ettiği ve kendisine güvendiği meslek mensuplarının hekimler ve sağlık görevleri olduğunu kaydetti.
“Bunun için görevleri süresince insanların en fazla hayır duası alan meslek mensuplarıdır” diyen Özkan; “Bir milletin geleceğini inşa eden iki temel unsur var. Bunlardan birincisi sağlık görevlilerimiz, ikincisi öğretmenlerimiz. Sağlık görevlilerimiz öğretmenlerden sonra en kalabalık bir camiayı oluşturuyor ve insanlara hak ettiği şekilde, hak ettiği değerde hizmet vermeye çalışıyor.
Türkiye 15- 20 yıl önce sağlık  hizmetlerinde gerçekten ileri görülemeyecek bir seviyedeydi. Ancak son yıllarda sağlanan önemli gelişmeler neticesinde sağlık sektörüne çok önemli yatırımlar yapıldı. Bu aşamada sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu gayret ve fedakarlık göz ardı edilemez” diye konuştu.
Gelecek nesillerin ruh sağlığı, beden sağlığının hekimlerin, sağlık çalışanlarının elinde olduğunu vurgulayan Özkan, şunları söyledi:
“Bu emaneti en iyi şekilde yerine getiren, karşılaştığı zorluklarda da dayanışma içerisinde, birlikte el ele vererek birçok güçlüğü aşan sağlık çalışanlarımız çok önemli ve kutsal bir görevi yerine getiriyor. Bu vesile ile Tıp Bayramı’nın hem üniversitemiz bünyesindeki Tıhp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi bünyesinde görev yapan hem de tüm sağlık kuruluşlarında görevlerini başarıyla yürüten sağlık çalışanlarına hayırlar getirmesini diliyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji