YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %-0,50
RAM’dan 7–19 Yaş Aile Eğitimi Programı

RAM’dan 7–19 Yaş Aile Eğitimi Programı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü ve Türkiye genelinde dört yıldır gittikçe yaygınlaşan “7–19 Yaş Aile Eğitimi Programı”, Yerköy 80. Yıl Ortaokulunda başladı
30032013ramYerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yerköy Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından İlk Öğretim ve Ortaokul velilerine 7–19 yaş aile eğitimi kapsamında “Çocuklarla iletişim kurmak” konulu öğrencilerin verimli ders çalışmasını sağlayarak sınav kaygısını gidermek için eğitim düzenlendi.
Yerköy 80. Yıl Orta Okulunda gerçekleşen 7–19 Yaş Aile Eğitimine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Atmaca ve veliler katıldı.
Öğrenci velinin katılımıyla gerçekleşen aile eğitiminde, Ergeni Tanımak, İletişim Kurmak, Birlikte Büyümek, Aile Tutumları, Riski Yönetmek, Olumlu Davranış Kazandırma, Uzlaşabilmek, Geleceği Planlamak konu başlıkları ile 8 hafta 3’er saatlik oturumlarla devam edeceğini belirten Yerköy RAM Müdürü Mustafa Atmaca, “7–19 Yaş Aile Eğitimi’nin temel amacı, 7–19 yaşlar arasında çocuğu olan anne ve babaların ya da bu yaşlardaki çocuklara bakan kişilerin var olan bilgi ve becerilerini geliştirerek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmelerini desteklemektir.”dedi.
Atmacanın konuşması sonrasında Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Mustafa Yılmaz, “Her anne-baba, iyi anne-babadır. Ancak sürekli gelişmekte; değişmekte olan çocuklarımız karşısında daha bilgili, daha bilinçli olarak onların gelişimlerine katkı sağlayan anne-baba olabilmeleri ve daha sağlıklı aile içi ilişkiler kurabilen anne-baba olabilmeleri adına anne-babaları desteklemek için hazırlanmış çok değerli ve verimli bir program olduğunu düşünüyorum. Programın, her hafta birlikte çalışmaları yürüteceğimiz annelerimiz ve onların çocukları için faydalı olmasını diliyorum” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, 7-19 yaş arası aile eğitimi programı sayesinde ailelerin bilgi ve becerilerini geliştirileceğini belirterek “Anne ve babalık 24 saat bir durum değildir. Anne Babalık bir ömür boyu süren bir görevdir. Şöyle de düşünürsek bir meslekte deneme, yanılma uygulanabilir. Ama anne ve babalık mesleğinde deneme, yanılmaların sonucu ne yazık ki çok ciddi sorunlara sebep olmaktadır. Anne ve babanın eğitimi çocuk yetiştirme de ciddi sorunların önlenmesini sağlayan önemli etkendir. 7–19 Yaş Aile Eğitimi Programı aileyi eğitime dahil etmenin bir yoludur.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji