YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %0,58
  • BIST
    %-0,18
Sağlık Eğitimleri Devam Ediyor

Sağlık Eğitimleri Devam Ediyor

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Eğitim Birimi tarafından hastanelerde verilen hasta ve personel eğitim değerlendirme toplantısı düzenlendi. İdari Hizmetler Başkanı Ahmet Uslu’nun başkanlık yaptığı toplantıya Yozgat, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Çayıralan, Çekerek, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun, Şefaatli ve Yerköy Devlet Hastanelerinin eğitim hemşireleri katıldı.
2015122908044102015 yılında hasta ve sağlık personeline verilen eğitimler değerlendirilirken, 2016 yılı eğitim planı yapılarak, eğitim hedefleri belirlendi.
Hastanelerde yatan hastalara yattıkları servisin kuralları, ziyaret saatleri, yemek saatlerinin yanı sıra sigaranın zararları, hasta hakları, beslenme, varsa uygulanacak olan diyet programları, diyabet eğitimi, egzersizler, el hijyeni gibi eğitimler verilen, ameliyat olacak hastalara, yapılacak olan işlemler, ameliyat sonrası taburculuk gibi eğitimler de veriliyor.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DA EĞİTİMLER VERİLİYOR
Sağlık çalışanlarına bir yıl boyunca, düzenli periyotlar şeklinde hasta-çalışan hakları, iş sağlığı güvenliği, temizlik, hasta güvenliği, kişiler arası iletişim, acil durum planı, enfeksiyonlardan korunma-önleme, anne sütünün önemi ve organ bağış eğitimleri veriliyor.
SAĞLIK DİNAMİK BİR YAPI
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca ,“Yozgat’ta sağlık hizmetlerinde kalite, hasta ve çalışan güvenliği çalışmalarımız devam ediyor.
Hastanelerimizin her birimde eğitim verilmesi, bilinç oluşturmak kalitenin ilk ve vazgeçilmez bir adımıdır. Eğitimde süreklilik esastır. Bir çiviyi duvara çakmak için defalarca vurmak gerekir. Gelişen teknoloji, hasta ve çalışan beklentilerinin yükselmesi, ihtiyaçların hızlı giderilmesi gibi sağlıkta dinamik bir yapı var ve bu dinamiği yakalamak zorundayız” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji