YouTube

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %-1,25
SANAT

SANAT

Hani Çaresiz kaldığımızda, sevincimizi paylaşacak olduğumuzda, birilerini bulamadığımızda yalnız yada yalnız olmadığımız zamanlarda bizi tanımayan ama ortak duygular içerisinde yaşadığımız insanlarla bir araya gelmemizi sağlayan temel öğedir sanat. Düşünsenize hayatımızda sanatın olmadığını ne kadar da sade bir yaşayış biçimi olur.
Bizler şairlerin, yazarların Hüznünü, sevincini, şaşkınlığını, öfkesini kısaca duygularını yansıttığı şiir mısraları ile anlıyoruz. Sevdiklerini, özlemlerini, hasretlerini nasıl bastırdıklarını sevgili okuyucularına en güzel dil ile yani sanatla göstermeleri ne hoş bir yaklaşım değil mi? Hem ne demiş Atatürk İnsanlarda bir takım ince, yüksek ve asil duygular vardır ki insan onlarla yaşar. İşte o ince, yüksek, derin ve asil duyguları en çok duyabilen ve diğer insanlara duyurabilen şairdir.” Hayatımızın her alanında kimi zaman biz fark etmeden de olsa kızdığımız zamanlarda yada sevindiğimiz zamanlar da şairlerin bizler için yazdığı sanki bizleri önceden tanırmışcasına yazılan o şiirlerle, sözlerle gösteriyoruz duygularımızı aslında. Sevgili Cemal Süreyya’nın sözü ile yazımı sonlandırmak isterim hani Dokunulmasa da görülmese de kalpte yer verilir bazısına nedensizce diyor ya şair.
İşte bizimde kalbimizde, aklımızda, dilimizde nedensizce yer alır şairlerimiz tıbkı Cemal Süreyya gibi. Sevgili okuyucularım bu hafta kısa ve öz bir yazı ile sanata ruhu adamış edebiyat şairimizi ölüm yıl dönümünde tekrardan hatırlamak istedim. 9 Ocak 1990 Cemal Süreyya anısına sevgilerle…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji