YouTube

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,45
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %0,80
Sancak Yılmaz "İlçe hak ettiği güzelliğe kavuştu"

Sancak Yılmaz "İlçe hak ettiği güzelliğe kavuştu"

CHP Yerköy Eski İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, Çiçekdağı’n kuvai milliye milli mücadeleye verdiği desteği anlatan anıtın yeniden ilçeye kazandırılmasından son derece memnun olduklarını söyledi.
Yılmaz, anıtın tekrardan ilçeye kazandırılması hakkında gazetemize çeşitli açıklamalar yaptı.
Yılmaz, şu ifadelerde bulundu, “Çiçekdağı’n kuvai milliye milli mücadeleye verdiği desteği anlatan ve bu milli mücadele anıtı önceki Başkan Hilmi Şimşek tarafından 1998 yılında yaptırılmış olup, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Yüce Önder Atatürk silah arkadaşlarına yakışır görkemli bir tören ile açılmıştı Anıtın özelliği ilçe müftüsü Hayrullah efendi ve ilçenin ileri gelenlerinden Necip bey tarafından milli mücadeleyi sahiplenmek ve yüce önder Atatürk ve silah arkadaşlarının yanında ve onlara yol arkadaşı olmalarının önemini anlatan bir anıttır. Bu anıt üzerinde Yüce önder Atatürk’ün, Müftü Hayrullah efendi ve Necip beyin fotoğrafları vardı. Bundan 4 yıl önce bu fotoğraflar anıttan oksitlendiği gerekçesi ile sökülmüştür.
Bu fotoğrafların yerine tekrar takılması için şahsım ve müftü Hayrullah efendinin ailesi vede Necip beyin torunu Sümra Yalçın tarafından defalarca CİMER ve BİMER aracılığı ile iletilmesine rağmen fotoğraflar yerine takılmamıştır.
Perşembe günü yeni seçilen Belediye başkanı Hasan Hakanoğlu’na hayırlı olsun ziyaretine gittiğimde anıtta olması gereken eksikliği tekrar dile getirdim. Başkan sağ olsun fotoğrafları layık olduğu yere seçildikten 2 gün sonra takmıştır. Bu duyarlılığından dolayı Çiçekdağı belediye başkanı Hasan Hakanoğlu’na şahsım, tüm Atatürk sevenler ve milli mücadeleye katkı sunan büyüklerimizin aileleri adına çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji