YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %1,96
Sarımsak'ta Kastamonu'ya rakip oluyoruz

Sarımsak'ta Kastamonu'ya rakip oluyoruz

Türkiye’de Sarımsak üretiminde önemli bir yere sahip bulunan Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi, elindeki ününü başkasına kaptırmamak için direnirken, Yozgat’ta alternatif ürün olarak ekimi yapılan sarımsak hasadından istenilen sonuç alındı.
23072013samırsakYozgat’ın ilçelerinde giderek yaygınlaşan sarımsak üretimi ile yakın bir gelecekte, Kastamonu’ya rakip olabileceği belirtildi. Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta, babadan kalma tarımsal üretim çeşitliliği yerine pazar sorunu bulunmayan ürünlerin ekilip, biçilmesi noktasında başlatılan ”Üründe çeşitlilik” projesi kapsamında ekimi yapılan sarımsaktan olumlu sonuç alınınca il genelinde yaygınlaştırılmaya başlanıldı.
Çiftçinin alternatif ürünlere yönlendirilmesi ile üretimi yaygınlaşan sarımsak ekildiği ilçeler arasında Boğazlıyan, Yerköy, Çandır ve Çayıralan ilk sırada yer aldı. Ülkemizin coğrafik konumu nedeniyle, tarım bölgelerinin iklim şartları ile toprakların kimyasal ve fiziksel yapılarının farklı özellikler gösterdiği hatırlatılarak, ”Bu yüzden, tarımsal bölgelerde değişik çeşitlerde sarımsak yetiştirilmektedir. Türkiye’nin Kuzeydoğu bölgesi dışında, hemen her bölgesinde sarımsak üretilmektedir” denildi.
Yozgat’ta da bireysel olarak başlatılan sarımsak ekimi-hasadından olumlu sonuçlar alınmasının ardından üretimde her geçen yıl arttı. Özellikle Boğazlıyan ve Çandır bölgelerinde yaygın olarak ekimi yapılmaya başlanılan sarımsağın Kastamonu bölgesindeki üretilen sarımsağa rakip olobileceği kaydedildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bu Ilk Nin Nun Pazar Ya Yozgat

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji