YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,15
  • BIST
    %-0,05
Savcılık Yetkilileri, Dolandırıcılara Karşı Uyardı!

Savcılık Yetkilileri, Dolandırıcılara Karşı Uyardı!

Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığı, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.
05052014adliyePolisin kimseden kontur ve para istemeyeceğini belirten Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli durumlarda 155 polis imdat hattının aranmasını istedi.
Kendilerini polis, savcı veya asker gibi tanıtarak vatandaşları mağdur eden telefon dolandırıcıları vatandaşların inanmaması gerektiğini belirten Savcılık, ikna kabiliyeti güçlü dolandırıcılara maalesef birçok vatandaşın inandığını belirtti.
Yerköy’de son zamanlarda 0212 İstanbul alan kodu ile arayanların çoğaldığını belirten savcılık, açıklamalarına şu ifadeler yer aldı:
“İlçemizde son zamanlarda genelde 0212 alan kodlu numaralardan olmak üzere telefonla aranarak kendilerini sanki bir şirket çalışanıymış gibi tanıtan kişiler, kendileri için sigorta yapıldığı ve hesabından para çekildiği bu nedenle kredi kart numaralarını vermeleri halinde para iadesi yapılacağı vaadi ile kart numaraları talep etmekte ve kredi kartlarından para çekilerek vatandaşlarımızı mağdur etmektedirler.
Kredi kartı bilgileri kişiye özel bir veridir ve özellikle telefon yoluyla kimseyle paylaşılmaması gerekmektedir. Kredi kartı bilgilerinizi paylaşmanız demek cüzdanınızdaki parayı hiç tanımadığınız kişilere emanet etmeniz ile eşdeğerdir. Kredi kart bilgilerinizi paylaştığınız bu işler istedikleri zaman istedikleri miktar parayı hesabınızdan çekebilir. Bu yüzden mağduriyet yaşanmaması adına sizi telefonla arayıp kendisini kim olarak tanıtırsa tanıtsın, tanımadığınız bu kişilere asla para göndermeyin, kredi kartı bilgilerinizi ve başkaca kart bilgilerinizi paylaşmayın. Sizi bu şekilde arayıp talepte bulunanları da derhal adli makamlara şikâyet edin.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji