YouTube

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %-1,25
Şehir Hastanesinde Ameliyatlar hız kesmeden devam ediyor

Şehir Hastanesinde Ameliyatlar hız kesmeden devam ediyor

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Mustafa Kozan, Şehir Hastanesinde Üroloonkolojik ve diğer Tüm Ürolojik Ameliyatlar hız kesmeden devam ettiğini söyledi.
Başhekim Kozan, Pandemi sonrası dönemde yapılan son iki prostat kanseri ameliyatının başarılı sonuçları Yozgat için mutluluk verici olduğunu belirterek, “Prostat kanseri erkeklerde en sık izlenen ve akciğer kanserinden sonra en sık ölüme sebebiyet veren kanserdir. 50 yaşından sonra klinik belirti veren/semptomatik prostat kanseri teşhis edilme oranı %10’ dur. Hastalığın gelişiminde ailesel geçiş te bulunmaktadır. Tüm erkekler 50 yaş sonrasında ya da ailesel prostat kanseri öyküsü olan hastalar 45 yaş sonrasında üroloji poliklinik kontrolüne gelmeleri gerekmektedir. Prostat kanseri taraması poliklinikte yapılacak muayene ve kan tahlili (PSA) ile mümkündür. Yapılan muayene ve tahliller sonucunda kanserden şüphelenilirse kesin tanı koymak amacıyla prostat biyopsisi yapılmalıdır. Sonucun prostat kanseri olarak gelmesi sonrasında radikal prostatektomi (prostat dokusunun tamamen çıkarılması) ameliyatı uygulanır” dedi.
Op. Dr. Emrah Demirci yaptığı açıklamada; “Polikliniğe başvuran iki hastamızında idrar yapma ile ilgili şikayetleri mevcuttu. Yapılan taramada PSA değerlerinin yüksek olması sonrasında alınan prostat biyopsilerinde prostat kanseri tanısı konuldu. Hastalarımıza başarılı bir şekilde radikal prostatektomi ameliyatı yapılıp ameliyat sonrası 5. günlerinde taburcu edildiler. Son kontrollerinde de herhangi bir şikayeti olmayan hastalarımızı mutlulukla uğurladık. Yozgat Şehir Hastanesi üroloji ekibi zaman içinde daha da güçlü hale geldi. Toplamda aktif çalışan beş üroloji uzmanı olarak ürolojik tüm hastalıklarla ilgili Yozgat halkına hizmet vermekteyiz. Daha önce çevre illere gitmek zorunda olan hastalarımız artık neredeyse tüm tedavilerini Yozgat’ ta alabilmektedirler “ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji