YouTube

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %0,45
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %0,48
Şehit Babasından Yerköy Şehitliğine Mescit

Şehit Babasından Yerköy Şehitliğine Mescit

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy Şehitliği’ne yaptırılan mescit, şadırvan ve giriş kapısı düzenlemelerinin açılış törenine katıldı.
12112014mescit2012 yılında Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, bölücü terör örgütünce askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılan mayın ve akabinde çıkan çatışma sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız adına babası Halil Yıldız tarafından yaptırılan mescit, şadırvan ve giriş kapısı düzenlemelerinin açılışını yapan Vali Yazıcı, tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve kalanlara sabır diledi.
“Bu Topraklarda Her Zaman Hayırlı Evlatlar Yetişti”
Bu topraklarda her zaman devletine, ülkesine ve milletine bağlı, bayrağına ve ecdadına saygılı insanların yetiştiğini vurgulayan Vali Yazıcı,  “Aslında yöremizden şehit sayısının fazla olmasının sebebi de bu kardeşlerimizin görev ifa ederken, devlet ve bayrak sevgisiyle, ülkelerine olan sadakatlerinden dolayı ileriye atılmalarından kaynaklanıyor. Bir mücadele varsa bu mücadele içerisinde Yerköylü, Yozgatlı hemşerilerimiz her zaman ön safta yer alıyor” dedi.
“Mescit Şehitliğimizin Manevi Ortamına Katkı Sağladı”
Türk Milleti için mezarların öneminin farklı olduğunu, özellikle de şehit mezarların da daha farklı bir manevi ortam oluşturduğunun altını çizen Vali Yazıcı “Şehidimizin babası, kendi evladı adına, Yerköy şehitliğine bir mescit yaptırmak istediğini söyledi. Bizlerde bu isteğini memnuniyetle karşıladık. Şehitliğe geldiğimizde buranın manevi ortamından istifade edip burada namaz kılmak gerçekten çok daha farklı olacaktır. İman ve inanç, yürek ve Allah arasında ki bir alışverişten ibarettir. O alışverişin de güçlü olduğu yerler buralardır. Burada insanlarımız abdestini alıp, namazını kılıp, duasını edecek. Ben bu vesile ile bu güzel düşüncesinden dolayı şehit babası, değerli kardeşime çok teşekkür ediyorum.  Devlet olarak bizler her zaman şehitlerimizin ve ailelerinin yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından şehit yakınları ve davetlilerle birlikte, mescitte ikindi namazını kılan Vali Yazıcı namaz çıkışında ikram edilen aşureden yedi.
Daha sonra Yerköy Şehitliğinde yatan 17 Şehidimizin kabirlerini ziyaret eden Vali Yazıcı ve beraberindekiler, Şehitlerimiz için dua etti.
Törene, Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir ve şehit yakınları katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji