YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Şehit Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak ve Ahmet Taş Son Yolculuğuna uğurlandı

Şehit Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak ve Ahmet Taş Son Yolculuğuna uğurlandı

19122016sehitler
Kayseri’deki terör saldırısında şehit düşen piyade onbaşılar Muhammed Ali Ocak  Yerköy ilçemizde, Ahmet Taş ise Çiçekdağı ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı.
Ocak ve Taş’ın Türk bayrağına sarılı naaşları, karayoluyla Çiçekdağı ilçesine getirildi. Baba evlerinde helallik alınmasından sonra cenazeler, tören için ilçe meydanına götürüldü. Helallik alınması sırasında şehit Ahmet Taş’ın annesi Arzu Taş, “Sana kıyamazdım kuzum. Sana nasıl kıydılar. Ben sana nasıl dayanacağım.” diyerek gözyaşı döktü.
İlçe meydanında şehitlerin babaları Selver Ocak ile Osman Taş, ayakta durmakta zorlandıkları için tekerlekli sandalyede taziyeleri kabul etti.
Cenazeler, ilçe meydanına getirildiği sırada alanda bulunanlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı. Daha sonra cenaze törenine geçildi.
Kırşehir Müftü Vekili Bekir Ercan’ın ilçe meydanında kıldırdığı cenaze namazlarının ardından şehit Ahmet Taş Çiçekdağı İlçe Mezarlığı’nda, Muhammed Ali Ocak ise Yerköy Kale Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Törene, şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, KırşehirValisi Necati Şentürk, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Kırşehir ve Yozgat milletvekilleri Mikail Arslan, Salih Çetinkaya, Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, askeri erkan, mülki idare amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Şehit onbaşılar Ahmet Taş ile Muhammed Ali Ocak’ın yakın arkadaş oldukları, acemi birliğini beraber tamamladıkları ve usta birliğinde vatani görevlerini yaparken şehit düştükleri öğrenildi.
Bakan Bozdağ’dan Şehit Ailelerine Taziye Ziyareti
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan Kırşehirli askerlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan Kırşehirli askerlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
Bakan Bozdağ, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından şehit onbaşı Ahmet Taş’ın Fatih Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti. Baba Osman Taş’a taziyelerini sunan Bakan Bozdağ, tüm şehitlere Allah’ran rahmet, yaralılara acil şifa diledi.
Daha sonra Boyalık Mahallesi’ndeki piyade onbaşı Muhammed Ali Ocak’ın evine geçen Bozdağ, baba Selver Ocak ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji