YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %1,90
“Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı”

“Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı”

Kayseri’de 3 yıl önce, askerleri taşıyan halk otobüsünü hedef alan patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan Çiçekdağılı piyade onbaşı Ahmet Taş ve piyade onbaşı Muhammed Ali Ocak’ın aileleri, şehitlik mertebesinin büyük bir mertebe olduğunu söylediler.
Çiçekdağılı Şehit Piyade Onbaşı Ahmet Taş’ın babası Osman Taş, 2016 yılında gerçekleşen hain saldırıyı daha dün gibi hatırladıklarını söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Kayseri’de 2016 yılında terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen kanlı eylemin faillerinin etkisiz hale getirildiğinin söylemesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Şehit babası Osman Taş, “Kayseri’de gerçekleşen hain saldırıyı düzenleyenlerin yakalandığını İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı, bizlerde bunu duyduk. Şükürler olsun teröristler yakalandı. Bizlerin içi bir nebze olsun rahatladı. Devletimiz bölünmeye çalışılıyor. Allah, düşmanlarımıza fırsat vermesin” dedi.
Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen acısını ilk günkü tazeliğiyle yüreğinde yaşayan baba Osman Taş, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, şehit oğlunun her zaman hayırlı bir evlat olduğunu, kalbinin hep vatan sevgisiyle attığını söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2016 yılında terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen kanlı eylemin faillerinin etkisiz hale getirildiğini söylemesi ile çok mutlu olduklarını söyleyen Osman Taş, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri’deki patlama sonrasında tüm şehit ailelerine söz verdi idi, askerleri taşıyan halk otobüsünü hedef alan patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının sorumlarının cezalandırılacağı konusunda çeşitli açıklamalarda bulunu Allah’a şükür bu sözü yerine getirdi bizleri ailecek çok mutlu etti. Allah devletimizden razı olsun bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Gerek özel günlerde olsun gerekse oğlumuzun şehit olduğu yıl dönümde olsun bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar hep yanımızdalar.“
Evlat acısı çok büyük bir acı olduğunu kendilerinin yaşadığını ama Allah’ın kimseye bu duyguyu yaşatmamasını söyleyen Osman Taş, “Şehit oğlum Ahmet Taş’ın bugün itibari 3 yıllık şehit olmuştur. İçimizdeki acı hiçbir zaman dinmiyor onu her zaman özlüyoruz ama giden geri gelmiyor. Allah tüm şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin. Oğlumuz her zaman bizimle yaşıyor hiçbir zaman öldü diye düşünmüyoruz, sürekli aklımızda. Devletimiz terör konusunda istikrarlı bir şekilde ilerliyor bunun bilincindeyiz. Ülkemiz güzel bir ülke, güzel bir devlet onu almak istiyorlar ama Allah onlara fırsat vermesin Allah onları kahrı perişan etsin inşallah birlik ve beraberliğimiz bozulmaz, Allah tüm vatan evlatlarına yardım etsin. Patlamanın sorumluları gerekli cezalarını aldılar. Mahkemeleri sürekli takip ediyoruz. Halen aranan kişiler var bunları da biliyoruz yinede şükürler olsun içimiz rahat devletimiz onlarında cezasını verecektir. Bizler bir evladımızı kaybettik iki evladımız var onarda seve seve bu vatana feda ederiz. Ne gerekiyorsa yapmaya da hazırız.”dedi.
Şehit piyade onbaşı Muhammed Ali Ocak’ın babası Selfet Ocak ise vatan savunması için canla başla mücadele eden askerlerin, terörü yuvalarında perişan ettiğini söyledi.
Oğluna duyduğu özlemi, onun annesinin mezarının yanında olan kabrini sık sık ziyaret ederek dindirmeye çalıştığını ifade eden Şehit babası Ocak, olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen acısını ilk günkü tazeliğiyle olduğunu belirtti.
Şehit oğlunun her zaman hayırlı bir evlat olduğunu, kalbinin hep vatan sevgisiyle attığını söyle baba Selfet Ocak, “Cenabı Allah bize bir evlat verdi bizler onu yetiştirdik vatan için, millet için büyüttük asker ettik. Bu sevgi ile büyüyen evladımız Kayseri’de gerçekleşen hain saldırıda şehit oldu. Bu mertebe kimseye nasip olmaz oğlum bizlere şehitlik mertebesini yaşattı.”
Terör örgütlerinin her zaman perişan olacağını dile getiren Ocak, şöyle konuştu:
“Askerlerimiz, terörü yuvalarında perişan edecek. Yüce Mevla’dan ümidimi asla kesmiyorum. Allah’ın izniyle hepsini toprağa gömdük oralarda. Terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürenlere Allah hidayet eylesin. Başka bir şey diyemiyorum. Allah bizlere terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecek hal vermesin. O tür davranışlardan kaçınmayı nasip etsin. Müslümanlara da bu konuda şuur versin.”
Şehit Babası Selfet Ocak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kayseri’de 2016 yılında terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen kanlı eylemin faillerinin etkisiz hale getirildiğini söylemesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji