YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Selim Türker,”TKDK destekleriyle tarım yatırımları artıyor”

Selim Türker,”TKDK destekleriyle tarım yatırımları artıyor”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü bugüne kadar, IPARD Programı kapsamında, 450 adet projeye toplam 219,10 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirdi.

Bu hibeler sayesinde Yozgat’a 406 Milyon TL yatırım yapıldı. TKDK İl Koordinatörlüğü hibe ödemelerine devam ediyor.
Yozgat İl Koordinatörlüğü bugüne kadar, IPARD Programı kapsamında, 450 adet projeye toplam 219,10 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirdi.
92 adet süt üreten tarımsal işletmeye 114,9 Milyon TL, 42 adet kırmızı et üreten tarımsal işletmeye 41,4 Milyon TL, 3 adet kanatlı et üreten tarımsal işletmeye 2,6 Milyon TL, 1 adet Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tesisine 1,7 Milyon TL, 3 Süt Toplama Merkezi tesisine 1,1 Milyon TL, 4 adet Kırmızı Et ve Kırmızı Et Ürünleri İşlenmesi ve Pazarlanması tesisine 5,8 Milyon TL, 233 adet Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Üretilmesi ve İşlenmesi tesisine 18,8 Milyon TL, 42 adet Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Pazarlanması tesisine 1,9 Milyon TL, 8 adet Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler tesisine 8,2 Milyon TL, 17 adet Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri tesisine 18,3 Milyon TL, 1 adet Su Ürünleri Yetiştiriciliği tesisine 0,1 Milyon TL, 2 adet Makine Parkları tesisine 2,7 Milyon TL, 2 adet Yenilenebilir Enerji Yatırımları tesisine 1,9 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirildi.
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, “Kuruluş amacı, mevcut ve yeni kurulacak olan işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına ulaştırmak olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, üretici ve yatırımcılarımızı hibe ile desteklemeye devam etmektedir. Bölgenin tarım ve hayvancılık alanında gelişmesine önemli katkıda bulunan TKDK, IPARD Programı kapsamındaki hibe desteklemelerine 2021 yılı içerisinde de devam edecektir. Üretici ve yatırımcılarımızın uygun projeleri, önümüzdeki çağrılarda da yüzde 70’lere varan hibeler ile desteklenecektir” dedi.
Türker, Kırsal kalkınma alanlarındaki yatırımlara sağladığı destekler ile çok önemli bir görevi yerine getiren TKDK ile tarımda nitelikli projelerin hayata geçirildiğini ifade etti. Türker, TKDK tarafından il genelinde gerçekleştirilen yatırımların ve sağlanan desteklerin ekonomiye ve istihdama katkı sağladığını vurguladı.
ÇAĞRI İLANINA ÇIKILACAK
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Türker, 2021 yılı Ocak ayı içerisinde Onuncu Başvuru Çağrı İlanına çıkılacağı müjdesini verdi.
Türker, “Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbirlerinden başvurular kabul edilecektir’’ dedi.
Türker, faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağının, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu olduğunu bildirdi. Türker, ‘’Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller IPARD Programı’nın uygulandığı aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 42 ildir’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji