YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %-0,80
  • BIST
    %-0,50
SGK Yerköy Merkez Müdürlüğünden bilgilendirme toplantısı

SGK Yerköy Merkez Müdürlüğünden bilgilendirme toplantısı

29092016sgk
SGK Yerköy Merkez Müdürlüğü, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanun hakkında kamuoyunun ve mükelleflerin bilgilendirilmesi amacıyla muhasebeciler, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleşen programa SGK Yozgat İl Müdürü Bilal Keskin,
SGK Yerköy Merkez Müdürü Ekrem Güney, SGK Yerköy Şefi Yılmaz Eroğlu, SGK Yerköy Memuru Ahmet Çetin, ilçede faaliyet gösteren muhasebeciler ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşma yapan SGK Yozgat İl Müdürü Bilal Keskin 6736 sayılı alacaklıların yapılandırtması konusunda bilgilendirme yaptı.
SGK Yozgat İl Müdürü Bilal Keskin katılancılara şu ifadelerde bulundu, “Kanun kapsamında SGK alacakları olmak üzere devletin bazı alacaklarının yeniden yapılandırılacağı, 2016 yılı Haziran ayı ve daha önceki aylara ilişkin SGK alacakları ve bunların gecikme cezalarının yapılandırma kapsamına girdi. Ayrıca gecikme cezalarının affedilecek ve bunun yerine TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon farkı ile borç asılına eklenerek tahsil edilecek” dedi.
18 Taksit 36 Ay Vade ile ödemeler gerçekleşebilecek
Yapılandırma kapsamında, idari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50’sinin silineceği ifade eden Keskin, “SGK’ya borcu olanlardan borcunun tamamını peşin ödemesi halinde, anaparaya eklenen enflasyon farkının yarısının alınmayacağı, peşin ödemenin yanı sıra iki aylık dönemler halinde olmak üzere 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödemelerin gerçekleşebilecektir”
Teşvikten de Yararlanılabilecek
Keskin, yapılandırmanın Genel Sağlık Sigorta Borçlarını (GSS) da kapsayacağı kaydedilirken, “2016 Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borcu olanların, gecikme cezası ve gecikme zamlarının silinerek borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 aylık eşit taksit şeklinde ödeyebilecek. Kanun kapsamında borcunu yeniden yapılandıran ve borcu yoktur yazısı alan esnaf ve işverenlerin; bu borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemlerinden kurtulacakları ve teşviklerden de yararlanabilecekler, daha önce tecil edilen, taksitlendirilen ve yapılandırılan borçların kalan taksit tutarları talep edilmesi halinde yeniden yapılandırılabilecektir”
31 EKİM’E KADAR BAŞVURULABİLECEK
Kanun kapsamında borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenlerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvurabilecekleri dile getiren Keskin, “Borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenlerin ilk ödemeyi 2 Ocak 2017 tarihine kadar yapabilecekler” dedi.
Bağ-Kurlulara Borçlarını Ödeyip Emekli Olabilmek İmkanı Sağlandı
Keskin, “Yaşlılık aylığı, emekli aylığı veya malullük aylığı bağlandıktan sonra, kendi işinde çalışması nedeniyle sosyal güvenlik destek primi ödemesi gerekenlerden, 2016 yıl, Şubat ay, ve önceki aylara ilişkin ödenmeyen destek primlerinin asıllarıyla, bu alacaklara Yİ-ÜFE aylık değişim oranlar, esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde de gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle yeniden yapılandırma kapsamındaki 4B’Iİ (BAĞ-KUR) vatandaşlara, borçların, ödeyip emekli olabilme imkanı sağlanmıştır. Yapılan protokol ile prim borcundan dolayı emekli olamayan BAĞ-KUR kapsamındaki kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkâr ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanarak emekli olma imkânı getirilmiştir. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılar Sosyal Güvenlik ¡1 Müdürlüklerine başvurarak alacakları Prim Borcunu Ödemesi Halinde Emekli Olabilecek’ yazısıyla Ziraat Bankası şubelerine müracaat edebileceklerdir. İmkandan ayrıca, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4B’den yaşlılık aylığı ağlanabilecekler, 4B prim borcunu ödemesi durumunda 4A’dan yaşlılık aylığı ağlanabilecekler, askerlik ve doğum borçlanmasın, yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler de yararlanabilecektir” dedi.
Keskin’in konuşması sonrasında SGK Yerköy Merkez Müdürü Ekrem Güney’de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji