YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
“Sivas” filmi Çiçekdağılıların beğenisine sunuldu

“Sivas” filmi Çiçekdağılıların beğenisine sunuldu

71. Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen “Sivas” filmi Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde sinema severlerin beğenisine sunuldu.

06112014sivasÇiçekdağı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen sinema gösterimine, Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Sarıtürk, Cumhuriyet Savcısı Enver Eroğlu, Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, Köseli Belediye Başkanı Bekir Yılmaz, Sivas Film Yönetmeni Kaan Müjdeci, filmin minik başrol oyuncusu Doğan İzci ve ailesi, parti başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Film sonunda konuşma yapan Yönetmen Kaan Müjdeci,  Türkiye adına yarışan ‘Sivas’ filmi olağanüstü bir sinema filmi olduğunu söyledi.
Aile düzeni içinde gitgide çocukluğunun masumiyetini yitirerek gücün cazibesine kapılan ve yetişkinlerin dünyasına adım atan 11 yaşındaki Aslan ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlattıklarını ifade eden Müjdeci, şunları kaydetti:
“Sivas filmi, 71. Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanmıştır. İlk uzun metrajlı filminin minik başrol oyuncusu Doğan İzci, festivali takip eden uluslararası 15 sinema yazarının oluşturduğu jüri tarafından “Premio Bastio D’Oro 2014 En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne layık görülmüştür. Film, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden de 3 ödülle dönmüş, “En İyi Kurgu Ödülü”nü “Sivas” filmiyle Yorgos Mavropsaridis kazanmıştır. Bu film çocukluğumun geçtiği ve okul tatil edildiğinde geçirmiş olduğum köyde çekmemin sebebi çocukluk yılarında biriktirdiğim anılardan oluşturdum bir film çektik. Bu başarı sadece benim değil, bu başarı film ekibine, ekibin yanı sıra bizlerden evini, ve köpeğini esirgemeyen Küçük Nefes Köyü halkının başarısıdır.”
“Yerköy’de bulunan resmi kurumlar destek olmadı”
Film çekimlerinde Yerköy Belediyesi ve Yerköy Kaymakamlığından hiçbir destek almadıklarını ifade eden Yönetmen Kaan Müjdeci, “Sivas filmi çekimlerimiz süresi boyunca Yerköy Belediyesi ile o zaman’ın Yerköy kaymakamı ile problemimiz oldu. Çok umursamadılar bizi, onun içinde biz Çiçekdağı Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma yaptık. Buda Yerköy Belediyesine örnek olsun. Dolayısı ile Yerköy’e buradan selamlarımızı iletiyoruz. Çiçekdağı’n misafir perverliği, Çiçekdağı’n insanlığı bizleri çok mutlu etti ondan dolayı Çiçekdağılıları da ayrıca seviyorum. Keşke bende şöyle iki kilometre bu tarafta doğsaydım daha mutlu olurdum” dedi.
“Başkan İsmail Deniz’in verdiği plaket daha değerli”
Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz tarafından verilen plaketin daha manalı olduğunu dile getiren Kaan Müjdeci “İnanın ki Belediye Başkanımız İsmail Deniz’in bana vermiş olduğu bu plaket, Venedik’te verilen ödülden daha manalı geliyor. Yıllar sonra bir şekilde insan’ın doğduğu topraklardan ödül almak daha manalı gerçekten. Çok teşekkür ederim başkanımıza. Son olarak Doğan İzci kardeşimiz “Abu Dabi” film festivalinde en iyi erkek oyuncu seçilmiştir. Bu ödülle Doğan İzci’nin üçüncü ödülü olmuştur” şeklinde konuştu.
Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz ise ‘Sivas’ filmine verdiği destekten dolayı son derece memnun olduğunu ifade ederek “Şuanda Sivas Filmimizi izlemek ve gönülden destek vermek için buraya gelmiş bulunmaktayız. Bu filmi izlemek için ilçemize uzaktan ve yakından gelen kıymetli misafirleriz bizleri bu günde yalnız bırakmamışlardır. Sizlerin huzurunda söylemek istediğim, Venedik film festivalinde göğsümüzü kabartan ve bizleri gururlandıran başta Kaan Müjdeci kardeşimiz ve ekibine tebrik ediyorum. Ben Venedik Film festivalinde ödül aldıktan sonra aradım ve kendini tebrik ettim. Bugün burada izlediğimiz film bizlerin küçükken yaşadığı olayları anlatmış. Kaan kardeşimiz bu filmi imkansızlıklar içinde çektiğini yakından biliyorum. Bu film bizleri tüm Dünyaya duyurdu. Kendisine, ekibine ve emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
“SİVAS” Film kadrosu ise şu şekilde sıralandı:
Yazan- Yöneten: Kaan Müjdeci
Oyuncular: Doğan İzci (Aslan), Çakır (Sivas), Hasan Özdemir (Hasan), Ezgi Ergin (Ayşe), Furkan Uyar (Osman), Ozan Çelik (Şahin), Muttalip Müjdeci (Muhtar), Banu Fotocan (Anne), Hasan Yazılıtılaş (Baba), Okan Avcı (Öğretmen).
Yapımcı: Yasin Müjdeci, Kaan Müjdeci, Ortak Yapımcılar: Nesra Gürbüz, Çiğdem Mater
Görüntü Yönetmenleri: Armin Dieroff, Martin Hogsnes Solvang, Sanat Yönetmenleri: Meral Efe Yurtsever, Emre Yurtsever, Kurgu: Yorgos Mavropsaridis, Müzik ve Ses Direktörü: Cevdet Erek, Kostüm Tasarım: Ayşe Yıldız, Uygulayıcı Yapımcı: Kaan Kurbanoğlu, Casting: Şafak Binay olarak bildirildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji