YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,18
Soluk, “Yerköy-Sivas arası 2014 yılında tamamlanacak”

Soluk, “Yerköy-Sivas arası 2014 yılında tamamlanacak”

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, “Yüksek Hızlı Tren bittiğinde, Ankara Garı ile Sivas Garı’nın arasını 1 saat 50 dakika gibi bir süreçte geleceğiz, Yerköy-Sivas arasını ise 2014 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz”dedi.
30062011bakanUlaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, ”Yüksek hızlı tren bittiğinde, Ankara Garı ile Sivas Garı’nın arasını 1 saat 50 dakika gibi bir süreçte geleceğiz. Bu da büyük bir nimet demektir” dedi.
Hızlı tren projesi kapsamındaki alt yapı çalışmalarını yürüten yüklenici firmalarını yerinde ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, şantiyede çalışan yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Soluk ve beraberindekiler. Şantiyede Ankara-Sivas hızlı tren projesi Yerköy-Yozgat-Sivas kesimi alt yapı inşaat işini, hızlı trenin geçeceği güzergâha yapılan tünelleri yerinde inceledi.
Gerçekleşen incelemede, Bakan Soluk, yaptığı açıklamada, ”Gerçekten yüksek hızlı trende hummalı bir çalışma var” dedi.
Bakanlıklarına bağlı kurumların işçilerine ve yüklenici firmaların personeline gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Soluk, karayolundan uzak güzergâhlarda muazzam çalışmalar yapıldığını belirterek, ”Bu çalışmaların sonunda inşallah Yerköy-Sivas arasını 2014 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Yerköy-Sivas arası 251 kilometre uzunluğunda bir güzergâhtır.
Şu anda 141 kilometre bir güzergâhta çalışılıyor, 110 kilometre olan kesimi ise bu yıl içerisinde ihale yapılacak. Ayrıca Ankara-Kayaş arası 11 kilometre, Başkent Ray ile birlikte onun ihalesi müşterek yapılacak. Kayaş-Yerköy arasında 141 kilometrelik bir kesimin de yine bu yıl sonu itibariyle ihalesini yapacağız, yalnız orada Ankara-Kayaş-Kırıkkale, Kırıkkale-Yerköy olarak 2 kesime ayırma durumumuz söz konusu.
O iki kesime ayrıldığında da 3 kesim halinde hummalı bir çalışmayla alt yapının yapım süresini kısaltmayı hedefliyoruz. Kesim kesim ihale etmemizin temelinde yatan gerçek de alt yapının hızlandırılması şekliyle ilgili” bilgisini verdi.
Hızlı trenin ulaşım açısından önemine dikkati çeken Soluk, şunları söyledi: ”Yüksek hızlı tren bittiğinde, Ankara Garı ile Sivas Garı’nın arasını 1 saat 50 dakika gibi bir süreçte geleceğiz. Bu da büyük bir nimet demektir. İnşallah kazasız, belasız bir şekilde o günleri Allah ömür verirse hep birlikte görürüz. Ayrıca Sayın Valilerimize de teşekkür ediyorum, kendileri dün Ankara’da Avrupa Birliği projelerinde Sivas olarak bir ödül almaya gitmişlerdi, ayağının tozuyla bugün dönüşte bizim bu iş yerlerimizi kontrollerimize iştirak ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum.”
”Yüksek hızlı trenin geleceğine inanmıyoruz, görünen bir şey yok” şeklindeki sözlerin kendisine aktarıldığını anlatan Soluk, hızlı trenin geçeceği güzergâhlarda hummalı çalışmaların yapıldığını ve bir an evvel hizmete sokulması için çaba gösterdiklerini söyledi.
Karayolu ve demiryolu yapımcılarına seslenen Soluk, ”Ödenek sıkıntınız yoktur, iş üreten ürettiği işin bedelini alır, biz de mutlu oluruz, onlar da mutlu olur” ifadelerini kullandı.
Ankara-Sivas Uçak Seferleri
Ankara-Sivas uçak seferleri ile ilgili bilgilendirici haberler yaptıkları için basın mensuplarına da teşekkür eden Soluk, şunları söyledi:
”Esenboğa’dan Sivas’a gelenler, yolcularımız, hemşerilerimiz, sabah saatinde İzmir’den, Antalya’dan, Bodrum’dan, Adana’dan, Gaziantep’ten, Erzurum’dan, Van’dan, Diyarbakır’dan, Trabzon’dan eğer Ankara’ya gelirler ve Sivas’a gelmek isterlerse yalnızca 25 lira fark ödeyerek Esenboğa’dan Sivas’a uçakla gelecekler.
Bunun Sivas-Esenboğa’ya dönüşü de aynı şekilde. Sivas’tan binen bir hemşerimiz Esenboğa’ya indiğinde İzmir’e, Bodrum’a, Antalya’ya, Adana’ya, Gaziantep’e, Erzurum’a, Diyarbakır’a, Van’a, Kars’a, Trabzon’a gitmek istiyorsa yalnızca 25 lira fark ödeyerek gidecek. Bunu da vurgularsanız, özellikle Ankara dışındaki hemşerilerimiz veya Sivas’a gelmek ya da Sivas’tan o illere gitmek isteyenler de bilgilenmiş olur. Bununla da uçak doluluğunun artacağını tahmin ediyorum. Bu gerçekten modern bir hizmettir.
Bunun yaşayabilmesi için ancak bizler sahip çıkarsak yaşayacaktır, aksi takdirde ticari şirkettir, bir yıl dayanır, 1 yıl sonra ‘kusura bakmayın’ der. Tıpkı Sivas-SunExpress’te olduğu gibi. İnşallah SunExpress de İzmir’den önümüzdeki yıl için, 2012 için bir planlama yapmaya çalışıyor. O zaman da bir önceki dönemde yaşadığını yaşatmayız, dolayısıyla İzmir-Sivas uçuşları da başlamış olur.” dedi.
Sivas-Yozgat karayolunun Yıldızeli-Kavak bölümünde yürütülen asfaltlama çalışmalarını da inceleyen Soluk, Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesinden Sivas’a kadar olan kısmın sıcak asfaltla kaplanacağını, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, burada çekilen sıkıntıların Ağustos ayı sonu itibariyle kalkacağını söyledi.
Soluk, Yıldızeli-Çırçır yolunun ise alt yapısının yapılması gerektiğini belirterek, alt yapıyı tamamlamadan yolda asfaltlama yapılamayacağını, Çırçır için yeni bir güzergâh belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji