YouTube

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %-0,50
Sürücüler Dikkat, Radar Uygulamasında İkaz Levhası Kaldırıldı!

Sürücüler Dikkat, Radar Uygulamasında İkaz Levhası Kaldırıldı!

Emniyet Genel Müdürlüğü,  trafik kazalarının neden olduğu kayıpların istenilen oranda azaltılamaması üzerine trafik denetimlerinde, yeni yöntemler uygulama kararları Yerköy’de uygulanmaya başlandı.
27032013radarTrafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla, radarla hız denetimlerinde kullanılan seyyar radar ikaz levhası uygulamasına son verildi. Bu uygulama çerçevesinde artık “Radar Hız Kontrolü” levhası kullanılmayacak.
Yerköy Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Fehmi Oğuz, ikaz levhası uygulamasına son verildiğini, son verilmesi ile birlikte mevcut sistemde 8 saat olan radar kontrolleri 24 saate seyyar radar olarak çıkarıldığını belirti.
Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarının neden olduğu kayıpların istenilen oranda azaltılamaması üzerine trafik denetimlerinde, yeni yöntemler uygulanmaya başlandığını ifade eden Oğuz,” Son yıllarda meydana gelen trafik kazalarının analizini yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olan aşırı hız gibi trafik kuralı ihlallerinin, seyyar radar ikaz levhaları ve devamında ekiplerin bulunduğu bölgelerde yapılmadığını ancak bu levhaların ve trafik ekiplerinin olmadığı bölgelerde ise sürücülerin başta hız olmak üzere birçok trafik kuralını ihlal ederek, kazalara neden olduğunu belirledi.
Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riskini artırmak ve tüm karayolu güzergâhlarında başta hız ihlali olmak üzere trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla radarla hız denetimlerinde kullanılan seyyar radar ikaz levhası uygulamasına son verdi.”dedi.
24 Saat Kontrollerin devam edeceğini ifade eden Yerköy Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Fehmi Oğuz, Hız denetiminin yüzde 50’lik bölümü, şehir içi ve dışı yollarda, gece ve gündüz seyir halinde çevirme ekibi olmadan, diğer yüzde 50’lik bölümü ise sabit ve çevirme ekibiyle birlikte yapılacağını, otoyollardaki denetimler de çevirme ekibi olmadan gerçekleşeceğinin belirti.
Oğuz, “Bilindiği gibi daha önce yaptığımız kontroller sırasında hız kontrollerinde seyyar radar levhaları konuluyordu. 11 Mart 2013 tarihli emniyet genel müdürlüğünün 20 sayılı genelgesine istinaden bu tarihten itibaren artık seyyar radar levhalarının konulması uygulamasına son verildi.
Amaç sürücülerin güzergâhın her noktasında trafik polisleri ekipleri tarafından kontroller yapıldığı bilinmektedir. Sürücülerde her an kontrole girebilecek olgusu olduğu için seyyar levha konulması uygulamasına son verilmiştir.
Trafik kazalarının başlıca nedenlerinden biride hızdan kaynaklanmaktadır. Sürücülerin hız yapmasını engellemek üzere yaptığımız radar kontrollerinde koymuş olduğumuz seyyar levhalar sürücülerin yolun bir kesiminde hız yapmalarını engelleyip devamında hız yapmalarına neden oluyordu.
Levhaların kaldırılması suretiyle karayolunun her kesiminde artık sürücülerin polisin heran kontrol yaptığını düşünerek hız yapmalarını engellemek amacıyla seyyar radar uygulamasına son verilmiştir.
Yine yapmış olduğumuz kontrollerin yüzde 50’si seyir halinde hız kontrolü olacak ve çevirme ekibi olmaksızın radar uygulamasını yapacağız.
Hız yapan sürücüler çevirme ekibi olmaksızın plakalarına ceza uygulanarak yine güzergâhta karayolunun herhangi bir kesiminde karşılarına çıkan herhangi bir aracın radar aracı olabileceğini düşünerek hız yapmalarını engellemeye çalışacağız.
Seyyar radar levhalarının kaldırılması ulusal basında da yer almıştı. Yine sürücülerimize hatırlatmakta fayda var. Hız limitlerine uymasını biz buradan ikaz ediyoruz ve kendilerini uyarıyoruz.
Levhaların kaldırılmasından sonra ceza uygulanan sürücülerimizde bir artış oldu bunun nedeni de sürücüler daha önce geçtikleri güzergâhta levhalara bakarak hızlarını düşürüyordu şuan böyle bir levha göremedikleri için hızlarını düşürmüyorlar. Ve bu nedenle ceza uygulanıyor.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji