YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,32
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %3,10
Tarım arazileri toplulaştırılıyor

Tarım arazileri toplulaştırılıyor

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen tarım arazilerinin toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışma kapsamında ilçemizde 7 köy’de çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.
27032013tarimBakanlık tarafından ihalesi yapılan ”Gelingüllü Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi”  ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında, proje sahasındaki köylerin muhtarları ile Belde Belediye Başkanları bilgilendirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görevli Harita Yüksek Mühendisi Nurullah Kızılok tarafından projenin detayları hakkında sunum yapıldı. Toplam maliyeti 16 milyon 104 bin 627 lira olan projenin 28 köy ve beldeyi kapsadığı, bu belde ve köylerde tarım arazilerinin toplulaştırma çalışmasının yapılacağı kaydedildi. Yapılacak çalışmalar ile nüfus artışı, miras, alım-satım, kiracılık, gibi nedenlerle ortaya çıkan arazi parçalılığı ve dağınıklılığının ortadan kaldırmasının hedeflendiğinin altı çizilerek, şu bilgiler verildi:
”Çok parçalılıktan dolayı oluşan sınır kayıpları, yol ve su arklarından doğan arazi kayıpları bu proje ile giderilmekte, toplulaştırma sonrası parseller düzgün ve büyük olacağından makineli tarım daha kolay yapılıp, giderler de azalacaktır. Her parselin yola ve suya sınırı olacağından ulaşım ve sulama randımanı artacak, parsellerin müşterek mülkiyetle kullanılmasından kaynaklanan huzursuzluklar giderilecektir.”
Köyler arasındaki sınır ihtilaflarının giderilmesi ve köyde sosyal huzur sağlanmasının hedeflendiği proje kapsamında, Yozgat Merkeze bağlı Esenli Beldesi, Battal, Bayatören, Özlüce, Sarınınören Köyleri, Sorgun ilçesinin Gedikhasanlı Beldesi, Şefaatli ilçesinin İnceşehir Mahallesi, Paşaköy Beldesi, Armağan, Halaçlı, İbrahimhacılı, Kızılyar, Koç, Saçlı Köyleri, Yerköy ilçemizde Akpınar, Arifeoğlu, Buruncuk, Göçerli, Karacaahmetli, Kömüşören, Kumluca Köyleri, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli Beldesi, Tatbekirli, Küçükteflek, Büyükteflek, Haydarlı, Safalı Tepecik Köyleri’nde çalışmaların devam ettiği bildirildi,
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, ”Bu proje ile tarım arazilerimizdeki parçalı yapı ve dağınıklığın giderilerek, çiftçilerimizin daha rahat ve ucuz maliyetli çalışmalarla ürün almaları hedeflenmektedir” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji