YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %1,22
  • BIST
    %-0,18
Tarlayı dolu vurdu Kuşlara ziyafet doğdu

Tarlayı dolu vurdu Kuşlara ziyafet doğdu

Mevsim normallerinin altında seyreden hava muhalefetinin yol açtığı dolu ve aşırı yağışlardan zarar gören tarlalarda çiftçinin işine yaramayan başaklar, kuşlar için büyük bir ziyafet sofrası oluyor.
30062011guvercinYerköy İlçesi Hocanın Köyü civarında önceki hafta meydana gelen dolu yağışından zarar gören tarlalar çiftçinin ciddi oranda zarar görmesine neden oldu. Çiftçi hasada hazırlanırken dolu vurgununa uğrayan tarlasının durumuna üzülürken, bu durumdan nasiplenen kuşların keyfine diyecek yok.
ÇİFTÇİ ÜZGÜN…
Başta Yerköy olmak üzere, Akdağmadeni, Çekerek, Kadışehri gibi ilçelerde meydana gelen dolu vurgunları tarlalarda ciddi oranda dane kaybına yol açtı. Aşırı yağışlar nedeni ile tarlalarda oluşan yatmalar nedeni ile çiftçinin emeğini boşa çıktı.
Mevsim sıcaklıklarının bir türlü gerçekleşmemesi nedeni ile ürününü tarlasında kaybeden çiftçi gelecek yılın hesabını şimdiden kara kara yapmaya başladı.
KUŞLARIN KEYFİ YERİNDE
Çiftçiyi derinden yaralayan dolu ve yağışlar öte yandan yer yüzünün diğer canlıları kuşları sevindirdi.
Özellikle Yerköy’ün Hocanın Köyü civarında zarar gören tarlalara adeta kuşlar akın ediyor. Hasat döneminin başladığı bölgede çiftçinin tarladan kaldıramadığı mahsulden sebeplenen kuşlar, adeta ziyafet çekiyor. Yer yüzünde yaşanan doğa olayı yer yüzünün en üstün yaratılmışı insanı üzüntülere gark ederken yine aynı dünyayı paylaştığımız kuşları ziyadesiyle mutlu ediyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Bir Ciddi Dolu Gelen Gibi Hava Yok

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji