YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,46
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %0,51
Toplu yapılan iftar, köy halkı arasında birlik ve beraberliği pekiştiriyor

Toplu yapılan iftar, köy halkı arasında birlik ve beraberliği pekiştiriyor

14062017iftar
Yerköy ilçemize bağlı Karlı köyünde Ramazan geleneği olarak yaklaşık 15 yıldır evlerde iftar yemeği pişmiyor
Caminin sosyal tesisinde 15 yıldır toplu iftar geleneğinin devam ettiği Karlı köyünde, her gün bir kişi köy halkının tamamına iftar veriyor. Tek iftar sofrasında buluşan köy halkı birlik ve beraberliğini pekiştirip ramazan ayının coşkusunu birlikte yaşıyor.
Birbirine küs ve dargın kimsenin bulunmadığı köyde, cami hoparlöründe köy halkı iftar yemeğine davet edilirken, yemeği veren aile fertlerinden bir kişi gelen halkı güler yüzle kapıda karşılıyor.
İftar vakti yaklaşıncaya kadar vatandaşlar cami avlusunda sohbet ederken, gençler de iftar vaktine kısa süre kala masalara yemek dağıtımını yapıyor.
İftar sonrası ise cami imamının yaptığı yemek duasına köy halkı hep birlikte ‘amin’ diyor.
Semaverde yapılan çayı içen köy halkı namazlarını kıldıktan sonra evlerine gidiyorlar.
Köy Muhtarı Recep Duygu, ramazan ayında tüm köy halkının bir araya gelip birlikte iftar yaptıklarını söyledi.
Her gün bir ailenin bütün köy halkına iftar yemeği verdiğini aktaran Duygu,”Yemeğe aileler kendi yapıyor, komşular destek oluyor. Bu şekilde kaynaşma, dayanışmayı devam ettiriyoruz. Burada hiçbir problem yaşamıyoruz, hiçbir komşu birbirleriyle dargın ve küs değil. Herkes buraya toplanıyor, bir kişi evde kalmaz, sıkıntı olmaz ve bu geleneğimizi devam ettiriyoruz, bundan sonra da devem ettirmek istiyoruz.” dedi.
Köy halkından Fatih Yılmaz da kendilerinin Ankara’dan geldiklerini belirterek, “Akrabamız bu gün yemek veriyor biz de yemeğimizi ailecek hazırlıyoruz, tüm köy halkı davet ediliyor. Yemek yedikten sonra, çayımız muhabbetlerimiz burada tamamlanıyor, herkes namazını kılıp evlerine dağılıyor.” diye konuştu.
Bu geleneğin yaklaşık 15 senedir aynı şekilde sürdüğünü aktaran Yılmaz, “Her yıl birlik beraberlik içerisinde aynı sofrada yemek yiyoruz.  Köye başka zaman gelemeyen bu yemek vesilesiyle buraya geliyor, gidiyor, birlik beraberlik sürekli sağlanıyor.” ifadesini kullandı.
Gamze Yılmaz’da yemeği dedesinin verdiğini, dedesine yardımcı olmak için Ankara’dan geldiklerini belirtti.
Günün yemeğini hazırlayan Medine Akbulut da, ramazanda toplu iftar yapma geleneğinin 15 yıldır sürdüğünü ifade etti.
Her akşam aynı sofrada buluşup iftar yaptıklarını anlatan Akbulut, “Köyümüzde yaşlılarımız var onlar içinde iyi oluyor. Gençlerde yemek günleri geliyorlar annelerine, babalarına yardımcı oluyorlar. Bu şekilde hem birlik beraberlik oluyor, hem de hep beraber aynı yemekleri yiyoruz.” şeklinde konuştu.
İftar için hiçbir evde yemek pişirilmediğini sadece bir yerde yemek piştiğini dile getiren Duygu, ramazan ayı süresince yemek dertlerinin olmadığını aktardı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji