YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %0,58
  • BIST
    %-0,18
THK kurban derisi bağışlarını bekliyor

THK kurban derisi bağışlarını bekliyor

31082017thk
Türk Hava Kurumu (THK) Yerköy Şube Başkanlığı Yaşar Altındaş, THK’nın her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban derisi bağışlarını kabul ettiğini hatırlatarak vatandaşlara kuruma bağış yapmaları çağrısında bulundu.
Türk Hava Kurumu Yerköy Şube Başkanlığı Yaşar Altındaş, yaptığı açıklamada, vatandaşların kurban derilerini istedikleri vakıf ya da kuruma bağışlayabileceklerini hatırlattı.
“Kurban kesen vatandaşlarımız derilerini istedikleri yere verebilirler. Fakat bizim ricamız derilerin kime veya nereye gittiğine dikkat edilmesi.” ifadesinde bulunan Altındaş, şöyle devam etti:
“Kurban derileri piyasada çok ucuz fiyata satılmakta. Geçtiğimiz yıllarda bunu gözledik. THK olarak kurban derilerinin değerini bulması için ihale ile satmakta ve hayır sahiplerinin hayırlarının tam değerini bulmasına vesile olmaktayız. Kurbanda amaç hayır yapmaktır, bu hayrı yaparken insanların dini duygularını istismar edenlere dikkat edilmesi gerekmektedir. 15 Temmuz’da yaşanan olaylar bunun en büyük örneğidir. Önemli olan hayırlı bir kuruma, hayır işleri yapan kuruma vermektir. Bunların başında da Türk Hava Kurumu gelmektedir.”
THK’nın Türkiye’nin sivil havacılığına önemi destekleri olduğunu vurgulayan Altındaş, şunları aktardı:
“Vereceğiniz kurban derisi bağışları ile havacılığımızın güçlenmesine, ülkemizin geleceği bakımından en büyük güvencemiz olan kanatlı bir gençlik yetiştirilmesine, bu gençlerimize ücretsiz havacılık eğitimi verilmesine, Türkiye’nin ilk Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi ile ülkemizin hizmetinde bulunulmasına, THK Üniversitesinde burslu öğrenciler okutularak havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli personel yetiştirilmesine, orman yangınlarına havadan müdahale edilmesine, Türkiye’nin tek hava ambulans filosuna sahip Kurum tarafından 7 gün 24 saat hava ambulans hizmeti verilmesine yardımcı olmanın gurur ve huzurunu yaşayacaksınız.”
Yerköy ilçemizden bir kişinin Türk Hava Kurumuna kurban bağışında bulunduğunu ifade eden Altındaş, “Yerköy ilçemizde Türk Hava Kurumuna bir kişi kurban bağışında bulundu. Bu tür yardımlar ilçemize fazlası ile geri dönmektedir. Hayırsever Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmaları ilçemize daha faydalı olacaktır” dedi.
Altındaş, THK’nın havacılık alanında 92 yıllık tecrübesi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
“Halktan aldığını, halkımıza geri veren Türk Hava Kurumu ilçe merkezi ve mahallerinde kurban derisi toplama faaliyetlerinin her yıl olduğu gibi halkımızın desteğiyle toplama görevini devam ettirmektedir. Havaların sıcak geçmesi nedeni ile kurban derilerinin bozulmaması için az da olsa tuzlanması gerekmektedir. En kısa zamanda görevlilere makbuz karşılığında teslim edilen deriler değerini bulacaktır. Kurban Bayramı müddetince kurban derilerini teslim etmek isteyen vatandaşlarımızın şubemize veya görevli araca teslim edebilirler. Bu vesile ile Mübarek Kurban Bayramı’nızı sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dileriz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji