YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %-0,09
  • BIST
    %-1,25
Tibet’e gitmek için 5 bin 600 kilometre yürüyecek

Tibet’e gitmek için 5 bin 600 kilometre yürüyecek

Romanya Transilvanya’da yaşayan 52 yaşındaki Pengö Zoli Utibaploja, Tibet’e gitmek üzere çıktığı yolda Yerköy ilçemize ulaştı.
Romanya’dan 1 Eylül’de yürüyerek yola çıkan Pengö Zoli Utibaploja, Yerköy ilçemizde Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz’ın misafiri olmak için mola verdi.
Pengö Zoli Utibaploja, gazetemiz muhabirine Tibet’e yürüyüşünü 2020’nin Mayıs ayında tamamlamayı planladığını söyledi.
Türkiye yürüyüşü sırasında geçtiği bölgelerde vatandaşların büyük ilgisi ile karşılandığını ifade eden Pengö Zoli Utibaploja, Kasım ayı sonarlında Türkiye sınırlarından çıkacağını belirtti.
Günlük 8-9 saat yürüdüğünü ve yürürken kişisel eşyaları ve uyku tulumunun da olduğu 30 kilogramlık çantasını da taşıdığı ifade eden Pengö Zoli Utibaploja, dinlenmek için kimi zaman içinden geçtiği yerleşim birimindeki kişilerin evlerine konuk olduğunu belirten Utibaploja, bazen de uyku tulumunda dışarıda uyuduğunu, yürürken küçük yerleşim birimlerinin içinden geçmekten ve insanlarla tanışmaktan keyif aldığını dile getirdi.
Yerköy ilçesine ulaşan Pengö Zoli Utibaploja, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz’ın misafiri oldu.
Pengö Zoli Utibaploja’nın geçtiği güzerkahları hakkında bir süre sohbet ettikten sonra Yozgat’ın meşhur yemeği olan Tandır Kebabı’nın ikram eden Başkan Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:
“Romanya Transilvanya’dan yola çıkan ve Tibet’e gitmekte olan Pengö Zoli Utibaploja kardeşimizi ilçemizde misafir edeceğiz. Çıkmış olduğu Transilvanya’dan ilçemizin arası bin 500 kilometredir. Bu çıkmış olduğu meşagatli yolda kendisine başarılar dileriz. Umarız ki atalarının izinden giden Utibaploja hedeflediği Tibet’e sağ salim ulaşır.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji