YouTube

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %0,05
  • BIST
    %-0,50
Tıp Bayramı Yerköy’de kutlandı

Tıp Bayramı Yerköy’de kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Yerköy Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen törenle kutlandı. 
15032012bayram14 Mart Tıp Bayramı’nı, Yerköy Devlet Hastanesinde daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımları ile kutlandı.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Yerköy Devlet Hastanesi’nde kutlama programı gerçekleştirildi. Gerçekleşen kutlama programına İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Başhekim Sayit Usul, daire amirleri ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.
Programda, Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul,”1827’de 2. Mahmut döneminde İstanbul’da, hekimbaşı tarafından kurulan cerrahhanenin, kuruluş yıldönümü olan 14 Mart’ın “Tıp Bayramı” olarak kutlandığını” dedi.
14 Mart’ın Türkiye’ye özgü bir tarih olduğunu hatırlatan Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sayit Usul, cerrahhanenin kurulması ile birlikte modern tıp eğitiminin başladığı 14 Mart’ın “Tıp Bayramı” olarak kullanıldığını söyledi.
Usul, şu ifadelere yer verdi; “İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal saygın onurlu mesleği büyük özveri ile yeterine getiren tıp çalışanlarımızın ve hekimlerimizin insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarılı günler diliyorum” dedi.
Gerçekleşen program sonrasında, İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Başhekim Sayit Usul Doktorların ve Sağlık personelinin “Tıp Bayramı’nı karanfillerle kutladılar
Haber: Yerköy gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji