YouTube

  • DOLAR
    %0,43
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,38
  • BIST
    %-0,06
TKDK Yerköy’de bilgilendirme toplantısı yaptı

TKDK Yerköy’de bilgilendirme toplantısı yaptı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından verilen destek ve hibe projeleri konusunda bilgilendirildiği bir toplantı yapıldı.
Kaymaklık konferans salonundan gerçekleşen toplantıya İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve köy ve mahalle muhtarlar katıldı.
Gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşma yapan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker kurumun sağladığı destekler hakkında çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.
Gerçekleşen toplantıda IPARD Programı hakkında detaylı bilgilendirme yapan Selim Türker, TKDK desteklerinin yatırıma dönüşmesi için tanıtım toplantılarının çok önemli olduğunu ifade etti.
Türker konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Kurumumuz tarım ve hayvancılık sektörlerinde birçok alanda yüzde 70’e varan hibe desteği sağlamaktadır. Vatandaşımızın bu hibelerden en iyi derecede faydalanabilmesi için yatırımcılarımıza her türlü desteği sunmaya hazırız.” dedi. 2011 yılından beri Yozgat’a yapılan IPARD yatırımları hakkında bilgi veren Türker, “IPARD I programında 42 il arasında en fazla hibe dağıtan 5. il olan Yozgat İl Koordinatörlüğü’nün bugüne kadar vermiş olduğu hibe desteği ile Yozgat’a yapılan yatırım miktarı 355 milyon TL olmuştur. Yatırımı devam eden ve sözleşme sürecinde olan rakamlara baktığımızda 2020 yılı içerisinde Yozgat’ta ve Türkiye’de TKDK desteklerinin ekonomiye yön verecek düzeyde olduğunu görüyoruz. Bundan sonra ki süreçte de Yozgat’ın daha fazla IPARD desteklerinden faydalanabilmesi için çalışmalarımız daha etkin bir şekilde devam edecektir.” dedi.
Toplantıda oluşturulan istişare ortamında; Kaymakamımız Mustafa Karaca ve Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ile birlikte STK temsilcileri ve tüm siyasi parti temsilcileri Yerköy için gerçekleştirilebilecek yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji