YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %0,50
Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi toplantısı yapıldı

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi toplantısı yapıldı

Türk Kızılayı tarafından ‘Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı’ semineri düzenlendi.
23102013kizilayYerköy 80. Yıl Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen toplantıya Yerköy Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Yılmaz, Türk Kızılayı Yozgat Şubesi Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, Kızılay Yerköy Şube Başkanı Halit Altındaş, daire amirleri, öğretmenler ve toplum liderleri katıldı.
Yozgat Şubesi Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, deprem öncesi ve sonrası alınması gereken tedbirler ile alet zararlarını azaltma programı semineri düzenlediklerini ifade etti.
Türk Kızılay’ı genel merkezi tarafından başlatılan 2015 yılına kadar tüm illerin eğitimleri tamamlanacağını ifade eden Dumlupınar, 2011 yılında ilk toplantının yapıldığını belirterek şu şekilde konuştu;
“Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Alet Zararlarını Azaltma Programı çerçevesinde deprem öncesi ve sonrası alınması gereken tedbirler ile alet zararlarını azaltma programı seminerimize için toplanmış bulunmaktayız.
Bildiğiniz üzere Deprem ve diğer afetlerin ne zaman olacağı önceden bilinmemektedir. Türk Kızılay’ı olarak “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesinden hareketle ünlü siyaset ve devlet adamı Nizamül Mülkde bir sözünde diyor ki “önemli olan yangın çıkmadan önce tedbir almak tır.yangın çıktıktan sonra tedbir almak ahmaklıktır.” der bunlardan dolayı tedbirlerimizi önceden almalıyız ki can ve mal kayıplarımız en aza insin.
İlimiz Yozgat 2. Derece deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır. İnşallah ne ilimizde ne de Türkiye’mizin başka yerlerinde deprem ve diğer doğal afetler olmaz. Siz değerli katılımcılar toplumla iç içe bulunmanız nedeni ile insanlara liderlik yapma konumundasınız. Önceden bildiklerinize biraz daha ilaveler yaparak insan olmamızın gereğini yerine getirmiş olacağız. İnsanlarımızın acılarını paylaşarak ihtiyaçlarını karşılamada bilinçli olarak yardımcı olacağız. İnsanlarımızın o anki çaresizliklerini bir nebze cikte olsa hafifletmeye çalışacağız.
Türk Kızılay’ı 1868 yılında sav aşta yaralanan askerlerin tedavileri için kurulmuş Hilali Ahmer adı ile faaliyetlerine başlamıştır. Sonra ki yıllarda adını Türk Kızılay’ı Derneği adını alarak.
İnsaniyetçilik. yardım sev erlilik, tarafsızlık, adalet kuralına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren yapılan yardım ve bağışların nerelere yapıldığını önce Allah’a sonra bilgi almak isteyenlere hesap verme anlayışı içerisinde insanlar arasında dil. din. ırk v.b. hiç bir ayrım yapmadan faaliyet yapan gönüllülük esasına göre çalışan dernektir.
Türk Kızılay’ı deprem ve doğal afetlere maruz kalan insanlara yardım etmeden başka ülkemizin kan ve kan ürünlerini de karşılamak için Bölge kan Bağışı Merkezleri illerde Kan Bağışı Merkezleri ile 18 – 65 yaş arası insanlarımızdan gönüllü bağışçılardan kan alımı yaparak hastanelerin kan ve kan ürünlerini karşılamaktadır.
Vekaletle kurban kesimi yaparak kesilen kurbanların etlerini 800 gr.lık kıyma ve kuşbaşı konserve yaparak ihtiyaç sahibi insanlara vermektedir. Ayrıca yoksul olan insanlara nakdi ve ayni yardımlar yapmakladır.
Türk Kızılay’ı Genel Merkezince ilimize 250 kişilik üniversite öğrencilerine ait odalar .Ver kişilik olmak üzere yurt binası yapıldı. Afet Deposu Kriz Merkezi ve Aş Evi de yapıldı.
Kan Bağış merkezimiz 29 Mart 2011 tarihinden itibaren kan alımlarına başladı. Türk Kızılay’ının 145. kuruluş yılı ilimiz Yozgat’ta Genel Başkanım Sayın Ahmet Lütfi Akar, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu I yelerinin katılımı ile kutlandı” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji