YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,32
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %3,10
Trafik ekiplerinden kış lastiği uygulaması

Trafik ekiplerinden kış lastiği uygulaması

Yerköy’de trafik ekipleri, araçlarda kış lastiği uygulaması yaptı.
21122013lastikYerköy Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, tır, kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs ve otomobillere yönelik kar lastiği uygulaması yaparak, şoförlere çeşitli uyarılarda bulundu.
Trafik ekipler, Yozgat-Ankara arası E-88 karayolu üzerinde Tuz döken mevkiinde uygulama yaparak, kar lastiği takıp takmadıklarını kontrol ettiler.
Yerköy Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Fehmi Oğuz, 1 Aralık’tan itibaren hayata geçirilen ticari araçlarda kar lastiği uygulamasının 1 Mart 2013 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.
Kış nedeni ile trafiğe çıkan tüm araçların kar lastiği takılması gerektiğini söyleyen Oğuz, şu şekilde konuştu;
“Kar lastiği yapısındaki özel kimyasal maddeyle özel desenleri sayesinde soğuk hava şartlarında araçların karayolu üzerinde tutulmasını sağlayan üzerinde MS ile kar sembolü bulunan ayrıca karlı havalar için özel olarak yapılmış çivili lastiklere kış lastiği diyoruz.
Ulaştırma Bakanlığının 27 Aralık 2012 tarihli genelgesiyle ülkemizde taşımacılık yapan araçlarda 1 Aralık ile Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanması mecburiyeti bulunmaktadır.
Sürücülerin soğuk hava şartlarında karlı buzlu yollarda güvenle seyahatlerini sağlamak, lastik kaynaklı kazaları önlemek kazalar sonrası ölüm yaralanma maddi hasarları önlemek amacıyla bizlerde belli süren tarihler arasında kış lastiği kontrolleri yapmaktayız.
Kış lastikleri kamyon,  otobüs, çekici ve bunların römorkları için tahrik dingili bulunan lastiklerin kış lastiği olması gerekmektedir. Ayrıca otomobil,  kamyonet ve minibüslerin ise tüm lastiklerinin kış lastiği olma zorunluluğu bulunmaktadır. Yapılan kontroller sırasında kış lastiği bulunmayan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30/1a maddesi gereğince idari trafik para cezası uygulanmakta.
7 iş gününe kadar izin verilmektedir. Verilen bu izinler bilgisayar sistemine işlenerek 7 gün sonunda lastiklerini uygun hala getirmeyen araçlar trafikten men edilmektedir” dedi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji