YouTube

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,43
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %0,80
Türkiye’nin İlk Sanal Çalıştayının Startı Yerköy’den Verildi

Türkiye’nin İlk Sanal Çalıştayının Startı Yerköy’den Verildi

“Yeni eğitim sistemi kapsamında, seçmeli din eğitimi dersleri çalıştayı” Yerköy’den start verilmesi ile birlikte Facebook üzerinde online olarak başladı.
03052013calistayYeni Eğitim Sisteminde seçmeli din – ahlak ve değerler grubunda yer alan, Kuran’ı Kerim, temel dini bilgiler ve Hz. Muhammed’in hayatı seçmeli derslerinin bu dersleri okutan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından Facebook üzerinden değerlendirildiği çalıştay Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.
Sosyal medyanın, genellikle eğlence ve oyun amaçlı kullanıldığı ülkemizde eğitim amaçlı kullanımına örneklik teşkil eden çalıştaya, zaman ve mekan problem olmadan internet bağlantısı olan bir cihazla katılmanın mümkün olduğunu ifade eden Çalıştay Sekretaryasını yürüten Yerköy 80. Yıl Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halit Arapoğlu, ” Din öğretimi genel müdürlüğünün düzenlediği, programda bir araya geldiğimiz ve Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan 7 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni arkadaşımızla birlikte sanal ortamda bir çalıştay düzenlemeye karar verdik.
Çalıştayımız, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Klastik çalıştay işleyişinde olan modaratör, raportör (Yazman) ve katılımcı üçlüsünden sadece raportör çalıştayımızda yer almayacaka çünkü online olarak gerçekleştirilecek olan çalıştayımızda raportörlük(yazmanlık) facebook üstlenecektir.”dedi.
Beş ayrı masada, beş moderatörün başkanlığında düzenlenen sanal çalıştayda bir ay boyunca seçmeli din eğitimi derslerinin, bizzat bu dersi okutan öğretmenler tarafından tartışılacağını vurgulayan Arapoğlu, “Çalıştayımız, bir ay boyunca sürecek ve beş ayrı masadan gelen raporların 15 günlük değerlendirme sürecinden sonra çalıştay sonuç bildirgesi hazırlanacak.
Bu bildirgeyi de, seçmeli din eğitimi dersleri politikalarına yön verecek aktörlerler ve eğitim paydaşlarıyla paylaşacağız.”dedi.
Çalıştaya katılmak için, Facebook’ta yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri gurubunu ( www.facebook.com/groups/dinkulturudersi )  ziyaret edip, çalıştay için hazırlanan resim albümüne yorum yapmanın yeterli olduğunu belirten Arapoğlu, Türkiye’de bu dersleri okutan bütün Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini çalıştaya katılmaya davet etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji