YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-1,25
UNUTULAMAYAN TARİH 22 Aralık 1914…..

UNUTULAMAYAN TARİH 22 Aralık 1914…..

60 bin Osmanlı askeri donarak, dizanteri ve tifo gibi hastalıklardan dolayı hayatını kaybetti. 104 yıl önce ki Sarıkamış Şehitleri tarihten ve hafizalardan silinmedi.Bu gün 105. Yılın daOsmanlı askerlerinin donarak hayatını kaybettiği harekât Anadolunun Kars iline bağlı Sarıkamış Allahuekber Dağların da gerçekleşti.Vatan evlatlarımızın tarihe imza attığı yaşanmışlık öyküsüdür Sarıkamış.Her ne kadar insanoğlu sabah yaptığı işi akşam unutsa da üzerinden 104 yıl geçmiş olan Sarıkamış harekâtını unutmadı,adeta dün olmuşcasına hatırladı.
Geçmişini bilmeyen geleceğinide bilemez, ne kadar da doğru bir söz.Bizler birçok bilgiyi okumadan araştırmadan kaynağına inmeden başkalarından öğrenmeye alışmışız.Okullarda Tarih derslerinde belli bir ünite içerisinde anlatılan Tarihi öğrenmeye bile üşenirken eksik olan bilgilerimizi tamamlamak yerine suçlamayı, ayrışmayı, ötekileştirmeyi tercih ettik, oysa ki elimizdeki imkanlarımızı birazda geçmişi, kendimizi tanımak için kullansak ne kadarda şanlı bir tarihimiz olduğunu hem öğrenip, hem yaşayıp, hemde yaşatmak için bu farklı ve haklı gururu onurumuz olarak taşıyacağız. Musta Kemal Atatürk’ün veciz sözü ” Tarihini bilmeyen Millet, yok olmaya mahkumdur “.Yok olmayalım, Ülkemiz ve bizler için kendi canları feda eden Vatan evlatlarımızı, Ecdadımızı bu günkü mirasımızın sahiplerini ise hiç unutmayalım.”
Hele söyle kurban olduğum hele söyle, Efim efim donarken gecenin ayazında. Nefesin buhar olup çıkarken son defa, Çıkmamış bıyıklarından buz sarkarken yiğidim, Elin mi önce dondu, yoksa ayakların mı ?Kim düştü önce toprağa sen mi arkadaşın mı?Bu vesie ile ebediyete irtihal eden Şehitlerimizi Rahmet ve minnetle aıyorum.Geçmişimize, tarihimize bilhassa kendimize sahip çıkalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji