YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,35
  • BIST
    %-0,65
Usul, “Ebelik Kutsal bir meslek”

Usul, “Ebelik Kutsal bir meslek”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul, Ebeler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Usul, mesajında “Türkiye’de, ebelik mesleğinin önemi yeterince anlaşılmamaktadır.”dedi.
22042013drAnne, çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebelerin, Ebeler Haftasını kutlayan Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Sağlığın temeli, gebelik ve doğumla atılır ve sağlıklı aileler geleceğin anahtarıdır. Tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için çalışan ebelik mesleği, yüklendiği bu önemli misyon ile toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır.
Türkiye’de, ebelik mesleğinin önemi yeterince anlaşılmamaktadır. Ebelik, 1909 yılına kadar anadan kıza geçen, görgü ve deneyime dayanan meslek olarak görülmüştür.
Ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yapmaya çalışan ebelerimiz, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olmuştur. Anne ve Bebek sağlığı hizmetlerinde sağlık teşkilatımızın can damarı konumunda olan ebelerimizin gösterdiği üstün gayret takdire şayandır.
Bundan dolayı ebelik mesleği çok kutsal bir görevdir. Ebelik mesleği ülkemizde Sağlık bakanlığımıza göre; ana-çocuk sağlığı hizmetleri veren, doğum yaptıran, 0–6 yaş çocuklarda beslenme eğitimleri veren, aşıları yapan aile planlaması, kişisel temizlik kuralları, ilk yardım, bulaşıcı hastalıklar, sosyal hastalıklardan korunma, aileye, topluma, sağlık eğitimi veren, doğum ölüm istatistik verilerini toplayan, değerlendiren, kamu kuruluşlarıyla işbirliğini sağlayan insani ve ahlaki davranışları ile örnek bir insan modeli taşıyandır.
Annelerin hem kendi sağlıkları hem de çocuk gelişimi konularında bilinçlenmelerine vesile olan ebelerimiz, bu yönleriyle toplum sağlığı açısından da son derece büyük bir sorumluluk üstlenmektedirler. Ülkemizin en ücra köşelerinde, tüm zorluklarla mücadele ederek hizmet veren ebelerimiz, geniş bir coğrafyada bulunan ilimizde de yüreklerindeki insan sevgisini yitirmeden çalışmakta, özellikle merkeze uzak yerlerde vatandaşlarımızın sağlık sorunları ile ilgilenmekte ve onları eğitmektedirler.
Tüm zorluklara rağmen yılın her günü, günün her saati görev yapan ebelerimizin, hoşgörülü tutumları ve mesleklerine duydukları bağlılık muhakkak ki takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez unsuru olan ebelerimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftasını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji