YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,20
Usul, “Kanser, çağımızın en önemli hastalıklar arasında yerini aldı”

Usul, “Kanser, çağımızın en önemli hastalıklar arasında yerini aldı”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul,  kadınlarda en sık meme ve akciğer kanseri görüldüğünü belirterek, “Dünyada sigarayı ortadan kaldırabilirsek tüm kanserlerin üçte birini ortadan yok edebiliriz” dedi. 
03042013kanserYerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul, “Kanser Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada, kanserin bedendeki herhangi bir organın bir hücresinin kontrolsüz büyümesi olduğunu ifade ederek, ne kadar doku varsa o dokunun veya organın kanserinin de olacağını söyledi.
Usul, “Normalde her hücrenin belli bir ömrü vardır ve zamanı gelince ölür. Kanser hücresi ise ölmez, çoğalır. Bu yaşam mekanizması çok dengeli olarak bizim yaşam süremizle beraber devam eder. Aslında hücre bölünmesiyle ilgili bir sorundan kanser çıkmaktadır. Kanser genlerle ilgili bir hastalık olarak kabul edilir. Etken madde, virüs, bakteri gibi canlı olabileceği gibi canlı olmayan maddeler de olabilir. Kanser yapan oluğundan, bu ikili arasındaki denge kaybından gene kanser olmaya başlar.
Çağımızda kanser vakaları farklı şekillerde sık görülmektedir. Kanser hastalığının halk sağlığını tehdit etmesi ve öldürücü olması nedeni ile Dünya’nın en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Kanser hastalığı vakaları Dünya genelinde her yıl artış göstermektedir. Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı’nın verilerine göre 2008 yılında dünya genelinde 12 milyon kişiye kanser teşhisi konulmuştur. Yine yapılan çalışmalara göre 2023 yılında bu rakamın 26 Milyonu bulacağı tahmin edilmektedir. Stres, sigara kullanımı, obezite hastalığı ve yaşlılık kanserin başlıca nedenleri arasında yer almaktadır.
Tüm Dünyada görülen kanser vakaları Ülkemizde de sık görülmekte ve bu hastalığın tedavisine yardımcı olmak için çeşitli dernekler ve kuruluşlar kurulmaktadır. Kanser ile mücadele amacı doğrultusunda 1956 yılında Nisan ayının ilk haftası ‘Kanserle Savaş Haftası’ olarak kabul edilmiştir. Atılan adımlar sayesinde Ülkemizde kanser hastalığına verilen önem artmış ve kanser hastaneleri kurulmaya, kansere karşı halkı bilinçlendirme çalışmaları yapılmaya başlanmıştır.
Kanser sıklığı her yıl hemen hemen her ülkede % 1 ile % 2 arasında artış göstermektedir. Sağlık Bakanlığının verilerine göre Ülkemizde tütüne bağlı kanser vakaları daha da sıklıkla görülmektedir. Yine Sağlık Bakanlığının Kanser haritasına göre her yıl Ülkemizde 150.000 kanser hastası vakası görülmektedir.
Vatandaşlarımıza önce bu hastalığa yakalanmamaları için gerekli önlemleri almalarını ve kanserden değil, geç kalınmasından korkulmasını belirtir saygılarımı sunarım.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji