YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %1,03
  • BIST
    %0,43
Uyar, “Kanser en önemli halk sağlığı sorunu”

Uyar, “Kanser en önemli halk sağlığı sorunu”

Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, kanser hastalığının yüzyıllardır var olan, sık görülmesi ve öldürücülüğünün yüksek olması nedeniyle en önemli halk sağlığı sorunlarından birisi olduğunu ifade etti.
01042013toplum1 ve 7 Nisan Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, yaptığı açıklamada kanser hastalığının yıllardır var olduğunu, sık görüldüğünü ve öldürücülüğünün yüksek olduğunu, yüksek olması nedeniyle en önemli halk sağlığı sorunlarından birisi olduğunu söyledi.
Her yıl yaklaşık dünyada 7 milyon kişi kanser hastalığı sonucu yaşamını yitirdiğini ifaden eden Uyar, “Her yıl yaklaşık 12 milyon kişide, yeni kanser hastalıkları oluşmaktadır.”dedi.
Uyar, “Nisan ayının ilk haftası Türkiye’de “Kanserle Savaş Haftası” olarak kabul edilmiştir Her yıl 1 ve 7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında, ülkemiz açısından önemi giderek artan kanser hastalığına karşı halkta farkındalık oluşturmak için birçok etkinlik düzenlenmektedir.
Kanser haftası yıl boyunca sürdürülmesi gereken halkı bilgilendirme, bilinçlendirme farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi nedeniyle kanser mücadelesinde oldukça önemli yer tutmaktadır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji