YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %2,62
Uzunkaya, “Destekleme yasağı bulunan çiftçilere ödeme yapılacak”

Uzunkaya, “Destekleme yasağı bulunan çiftçilere ödeme yapılacak”

Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Ali Uzunkaya, çeşitli nedenlerden dolayı destekleme ödemesi yasağı konulan çiftçilere, destekleme ödemesi yapılacağını ifade etti.
26082013tarimUzunkaya, TBMM’de kabul edilen torba yasa kapsamında bulunan ve tarım desteklemeleriyle ilgili olarak devam eden her türlü inceleme, adli ve idari soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar destekleme ödemelerine konulan yasakları kapsayan yasa maddesi Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.
İdari ve adli soruşturmalar nedeniyle destekleme alamayan aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 58 ildeki 85 bin 361 çiftçiye, destekleme ödemesi yapılacağını ifade eden Uzunkaya şunları kaydetti:
“Bilindiği üzere 18 Nisan 2006 tarihinde kabul edilen 5488 sayılı tarım Kanunu’na eklenen geçici 3. madde, 02 Ağustos 2013 tarih ve 28726 Sayılı Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Bu kanun uyarınca yapılan desteklemelerle ilgili olarak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden her türlü destekleme ödemelerinin yapılmaması amacıyla konulan ödeme yasakları, blokeler, tedbir, ödemelerinin durdurulması, ödemeden men ve benzer sebeplerle haklarında ödeme yasağı konulan gerçek ve tüzel kişilerin 02 Ağustos 2013 tarihinden 01 Ekim 2013 tarihine kadar ilçe müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları şartıyla, müdürlüğümüz tarafından 6 ay içerisinde yapılacak incelemelerde gerçek üretim yapıldığına dair bulgu ve emarelerin tespiti yapılacaktır.
Ödeme yasağı konulan çiftçinin başvuru yılındaki evrakları, muhtar beyanı, ÇKS kayıtları, mahalli bilirkişi, Bakanlık il ve ilçe müdürlüğü kayıtları, kamu kurum ve kuruluşları tarafından tanzim edilen belgeler, makbuzlar, senetler, kayıtlar, sözleşmeler ve buna benzer diğer bilgi ve belgeler bulgu ve emare kapsamında değerlendirilecek.
Geçici 3. maddenin birinci fıkrası uyarınca ödeme yasaklarının kaldırılması için çiftçiler tarafından yapılan başvuru esnasında, aynı maddenin diğer fıkraları uyarınca yapılması gereken başvurularda birlikte yapılabilir.
25 Nisan 2006 tarihinden itibaren desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunduğu halde, meri mevzuat uyarınca desteklemelerden yararlanabilmek için ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin gerçeğe aykırı, usulsüz veya sahte olduğu gerekçesiyle desteklemeden yararlandırılmayanlara veya yararlandıkları destekleme tutarları aynı gerekçe ile bu kanunun 23. maddesi doğrultusunda geri alınanlara, 02.08.2013 tarihinden, 01.11.2013 tarihine kadar İl-İlçe Müdürlüklerine başvurmaları ve İl-İlçe Müdürlükleri tarafından yapılan incelemede bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi halinde hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacak.
Bu  hükümden yararlananlara 5488 sayılı kanunun 23. maddesi çerçevesinde tahsil edilen tutar iade edilir. Yapılan ödemelere faiz işletilemez, masraf veya ek ödeme adı altında herhangi bir ödeme yapılmaz. Başvurular esnasında destekleme ödemelerinin 5488 sayılı kanunun 23. maddesi uyarınca tahsil edildiğine dair belgenin ibrazı zorunludur.
25 Nisan 2006 tarihinden itibaren meri mevzuat uyarınca desteklemelerden yararlanabilmek için başvuruda bulunan ancak ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin herhangi birini ibraz edememesi nedeniyle desteklemelerden yararlandırılmayanlara, 01 Ağustos 2013 tarihinden 01 Kasım 2013 tarihine kadar İl-İlçe Müdürlüklerine başvurmaları ve İl-İlçe Müdürlükleri tarafından yapılan incelemelerde, bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi halinde hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacak.
Yapılacak ödemeler için faiz işletilmez, masraf veya ek ödeme adı altında herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. 5488 sayılı kanunun geçici 3. maddesi hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan ve anılan bu madde hükmünden yararlananların, 01Ağusts 2013 tarihinden önce destekleme ödemeler ile  ilgili olarak açmış oldukları davalar karşılıklı olarak sonlandırılır ve bu sebeple herhangi bir yargılama gideri, vekalet ücreti, tazminat, ek ödeme, faiz, pul masrafı talep edilemez.
Çiftçiler başvuruda bulundukları esnada taahhütname alınacak. Ödeme öncesinde ilgili mahkemeden 5488 sayılı kanunun geçici 3. maddesi uyarınca davadan feragat ettiğine dair belge talep edilecektir” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji