YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %1,90
Vali Polat, “Amacımız Yozgat’ı daha yaşanılır bir şehir haline getirmek”

Vali Polat, “Amacımız Yozgat’ı daha yaşanılır bir şehir haline getirmek”

Yozgat Valisi Ziya Polat, amaçlarının huzur şehri olan Yozgat’ı daha yaşanılır, daha güvenli bir şehir haline getirmek olduğunu söyledi.
Vali Ziya Polat Başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali Sefa Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk’ün katılımıyla, 2020 yılında meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarının değerlendirildiği basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Valilik Salonunda düzenlenen Güvenlik Asayiş Değerlendirme toplantısında İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Sefa Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk yaptıkları çalışmalar hakkında birer sunum yaptı.
Yozgat Valisi Ziya Polat, sunumların ardından yaptığı açıklamada asayiş olaylarının aydınlatılması oranında büyük bir başarı sağlandığını gördüklerini belirtti.
Vali Polat, “ Amacımız huzur şehri Yozgat’ımızın daha yaşanılabilir daha güvenli şehir haline getirmek. Biz hep suçların olmadan önleyici hizmet bakımından suçları gerçekleştirmeden engellemek amacıyla mücadele ediyoruz. Ekiplerimizin aydınlatma oranında büyük bir başarı sağladığını görüyoruz. Tabi suç olmadan yakalamak amacımız, suç olduğunda da en kısa zamanda suçluları adaletin önüne çıkarmak bizim görevimiz.”dedi.
HİÇ KİMSE BENİM BAŞIMA BİR ŞEY GELMEZ DEMEMESİ GEREKİR
KADES programı uygulamasını tüm kadınların indirmesi gerektiğini vurgulayan Vali Polat, “KADES uygulamamız Yozgat genelinde de kadınlarımızı KADES ile ilgili bilgilendirme faaliyetlerini Emniyet Müdürlüğümüz yaptığı gibi tüm kurumlarımız da yapıyor. Tüm kadın vatandaşlarımızdan bu uygulamayı indirmelerini rica ediyoruz. Hiç kimsenin benim başıma gelmez dememesi lazım. Kolluk kuvvetlerimiz 3-4 dakika içerisinde olay yerine varmış oluyorlar. UYUMA Bakanlığımızın bildiğiniz gibi uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede kullanılan bir uygulamadır. Sadece UYUMA değil bizim amacımız burada çocuklarımızın, gençlerimizin, insanımızın herhangi bir maddeye bağımlı olmaması, bununla hiç tanışmamasıdır. Bu konu ile ilgili çalışma yapmak lazım. Gençlerimizi spora, müziğe ve bunun gibi sosyal kültürel faaliyetlere yönlendirmek lazım. Bu konuda da ESER projemizi yapıyoruz. Gençlerimizin her sporu lisanslı yapması, bir müzik aleti çalması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlçelerimizde kütüphaneleri yeniliyoruz. Gençlik merkezlerimizi açıyoruz. Kadın girişimcilik kooperatiflerini her ilçede açıp onları da bu işin içine ortak edeceğiz. İç İşleri Bakanımızın önem verdiği projelerin başında ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projemiz uygulanıyor. Bütün kadınlarımıza bütün annelerimize bu işi anlatıp onlardan destek istiyoruz. Annelerimiz bu işe sahip çıkarsa evlatlarımız da daha çabuk kurtulacaktır diye düşünüyoruz. Tabii bu aşamada bağımlılığa düşmüş insanımızın da devlet olarak yanında olmamız biliyoruz. Emniyet ve jandarmadan da arkadaşlarımız destek veriyorlar.”diye konuştu.
YEDAM’I YOZGATLILARIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ
Mart ayında YEDAM’ı Yozgatlıların hizmetini sunacaklarını vurgulayan Vali Polat, “Yozgat’ta bir eksikliği olan Yeşilay YEDAM var. İnşallah YEDAM ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Mart ayı gibi YEDAM’ı Yozgatlımızın hizmetine sunacağız. HAYDİ uygulamamız sokak hayvanları can dostlarımız ve onlar bizlere emanet. Allah’ın sessiz kulları diyoruz. Valilik olarak ve Emniyet, Jandarmamız olarak bu soğuk kış aylarında sokak hayvanlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Sokak hayvanları için mamalarımızı aldık, tüm ilçelerimizde kaymakam arkadaşlarımıza dağıttık. Onlar da bu hafta sonu kısıtlamasında bu soğuk günlerde can dostlarımız için mamalama çalışmalarını sürdürüyorlar. Üniversitemizde Veterinerlik Fakültesi bünyesinde hayvan hastanesi bölümü kurmak ile ilgili bir çalışmamız var. Bunu da başarabilirsek Yozgat’ta çok büyük bir eksikliği olan hayvan hastanesini Veterinerlik Fakültesi bünyesinde kurarız diye ümit ediyorum. Trafik terörü ile ilgili ise mesela, geçen sene bayramlarda her kavşakta bir ekimiz vardı. Bayram tatili boyunca emniyetimiz ve jandarmamız birlikte hareket ederek Kırıkkale girişinden Sivas çıkışına kadar her kavşak noktasında kesinlikle bir ekibimiz vardı. Bunun sonucunda da kaza oranında bir düşüş yaşandığını gördük. Öncelikli yaya diyoruz ve yaya öncelikli trafiğe anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz. Yaya geçidi olduğu bölgelerde önceliğin vatandaşta olduğu bilincini hep beraber sürücümüze vermemiz lazım. Bununla ilgili bilinçlendirme çalışmalarını sahada yapıyoruz. Yaya geçitlerini yeniliyoruz ve yenilemeye de devam edeceğiz. Yerel yönetimlere de bildirdik onlarda çalışmalarını yapıyorlar. Yaya geçidinde vatandaşımız ayağını bastığı anda arabalar duracak. Bu konuda hep beraber çalışacağız. Salgın döneminde okullarımızdan, öğrencilerimizden uzak kaldık. 15 Şubat’ta okullarımızı açmıştık dün ise soğuk havadan dolayı 1 gün mola verdik. 15 Şubat’ta okullarımızı açtık 1 Mart’ta ise 2. kademeleri hayata geçireceğiz. Önceki günlerde Sağlık Bakanımız açıkladı, haftalık olay sayılarını iller bazında açıklayacaklar. Bundan sonra büyük ihtimalle iller bazında Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda iller bazında kararlar alınacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de salgındaki sayılarımızın düşük olması Yozgat ve esnafımız için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji