YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
Vali Polat, “Yozgat’ımıza süt işletme tesisi hayırlı olsun”

Vali Polat, “Yozgat’ımıza süt işletme tesisi hayırlı olsun”

2011 yılında Yozgat’a kazandırılan ve 122 kişiye istihdam sağlayan Et ve Süt Kurumu, Yozgat’ta ki tesislerinde ürettiği Sucuk ve Yozgat Kavurması’nı ülke genelinde satışa sunuyor.
Günlük 400 hayvan kesim kapasitesine sahip ve 2020 yılında 5 bin 100’ün üzerinde büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştiren Et ve Süt Kurumuna Haziran sonunda Süt Üretim Tesisleri kazandırılmış olacak.
Yozgat Valisi Ziya Polat Et ve Süt Kurumu Yozgat Et Kombinası Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Müdür Alpaslan Kılıç’tan kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Tesiste incelemelerde bulunan Vali Polat, Haziran ayı sonunda Süt Üretim Tesisini de ilimize kazandırılacağını ifade etti.
Vali Polat “Et ve Süt Kurumu Yozgat’ımız için önemli. Bugün Yozgat’ta üretilen Yozgat Kavurma ve Sucuk Türkiye’nin dört bir yanında satışa sunuluyor. Bu ürünler tamamen Yozgat’ımızda yetişen hayvanların kesimi ile gerçekleştiriliyor. Tamamen steril, güvenle yiyebileceğimiz ürünler. Haziran sonunda Et ve Süt Kurumu bünyesinde ki tesisler içerisinde Türkiye de ilk ve tek olacak olan ve beyaz peynir, kaşar peyniri, lor peyniri, krema, tereyağı üretimi yapılacak Süt İşletme Tesisi faaliyete geçecek. Bu tesisimiz günlük 90 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak. Bu şekilde üreticilerimize de büyük destek sağlanmış olacak. Bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji