YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %1,96
Veliler Madde Bağımlılığı Hakkında Bilgilendirildi

Veliler Madde Bağımlılığı Hakkında Bilgilendirildi

Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, başkanlığında, uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda toplantı düzenlendi
14112012cdagÇiçekdağı Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda, gerçekleşen toplantıya Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çelebi Varış, İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ve çok sayıda veli katıldı.
Çiçekdağı Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, Gerçekleşen toplantıda, Çiçekdağı’nda İlçesinde eğitim gören öğrencilerin velilerine, çocuklarının zararlı alışkanlıklarından uzak tutulması, sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin, insanlara verdiği zararlar hakkında çeşitli bilgi ve önerilerde bulundu.
Madde bağımlılığı konusunda aileler ve kurum amirleri ile koordineli çalışması gerektiğini ifade eden Başhekim Yaşlı, madde bağımlısı olan kişilerin tespit edilerek, bağımlılıktan kurtarılmaları için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirti.
Dr. Yaşlı, “ Bir maddenin belirgin bir etkiyi elde etmek için alınması sürecinde ortaya çıkan bedensel, ruhsal ya da sosyal sorunlara rağmen madde alımının devam etmesi; bırakma isteğine rağmen bırakılamaması, aynı etkiyi elde edebilmek için giderek madde miktarının artırılması ve maddeyi alma isteğinin durdurulamaması durumudur.
Hastalıktır, hayat boyu sürer, sosyal hayatı bozar, çevre ve arkadaşlar kaybedilir, ailevi sorunlar yaşanır. Ekonomik kayıplar olur, sağlık bozulur, hayat artık bu maddenin etrafında döner. Tütün-Sigara, Alkol, Esrar, Uçucu maddeler, bali, tiner bunun gibi maddelerin yanı sıra, ekstazi, eroin, kokain, halusinojenler, sedatif ilaçlar, kafein, kumar diğer maddelerin yanı sıra, arkadaş grubuna bağlı nedenler, ebeveyne bağlı nedenler, kişiye bağlı nedenler, biyolojik nedenler, bağımlılık çok etkenli bir hastalıktır.
Toplumsal, kültürel, sosyal nedenlerin yanı sıra, günümüzün en büyük sağlık sorunlarından birisi kanserdir. Kanserin oluşmasındaki en büyük tetikleyici faktörlerin başında ise, sigara kullanımı gelmektedir. Sigara bir bağımlılık ürünüdür ve içilmeye başlandıktan sonra bırakılması çok zordur.”dedi.
Başhekim Yaşlı, Çiçekdağı’nda madde bağımlılarının gerek ailelerin yardımı, gerekse vatandaşların toplumun sorumluluk bölgelerindeki madde bağımlısı kişi veya kişilerin tespitinin yapılması ve yapılması ile birlikte erkan müdahale yapılmasının gerektiğinin altını çizdi.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. uyuşturucu ve madde bagımlılıgla aileleri bilgilendirme yaparken neden ilçemizde bu maddeleri satanlar hakkında bir işlem yapılmıyor,işiniz gücünüz reklam kardeşim bu ramazan ayı içerisinde parkda cıkan kavgada aslan gibi bir genc bu madde bagımlıları ve satıcıları tarafında canından oldu olayın akabinde memleketde bu maddeleri satanların kullananların isimleri cıkan gazete haberlerinin yorumlarında var,siz kendinizimi akıllı zannediyorsunuz yoksa milletimi aptal sanıyorsunuz kücücük ilçede nasıl oluyorda esrar,hap satılıyor satanlarda belli,kullananlarda siz böyle protokol işleriyle ugraşacagınıza yetkililer görevini yapsın,bu işi istismar edenler gün gelirde sizinde cocugunuz bu maddeleri kullanırsa eyvah dersiniz…

    • Söylediklerine katılıyorum ama dediğin isler güvenlik güçlerin işi,ben nacizane çalıştığım ilçede bu tehlikeyi görüp saglik acısından velileri ve ogrencileri bilinçlendirmeye çalışıyorum devamda edecem inşallah

  2. Herşeyden önce bilinçli birey, bilinçli toplum, bazı şeylere toplum olarak duvarlılık göstermemiz gerekiyor.Yaz döneminde yerköy de çiçekdağında 40 gün kadar kaldım.Söylediğiniz konuları Yerköy de ve Çiçekdağında herkes söylüyor.Ben de gittim emniyete oturdum ve bu soruyu sordum.Onlarda bizler kadar durumun farkında,bana ismi bilinen ve piyasada ismi bilinmeyen kişilere yılda kaç tane işlem yapıldığını söylediler anlattılar ve bana teşekkür ettiler ben tatmin oldum arkadaşlar .Ama bizler birey olarak sokakta bu adamlar kimlerle konuşuyor kimlerle dolaşıyor vatandaş olarak kaç kez 155 i ya da 156 yı aramışızdır acaba söylediğiniz ve bahsettiğiniz isimleri görünce sokakta abi abi diye kaç kişi selam veriyor. Yada bu adamlar bu işleri yaptığı için kaç kişi selam vermiyor muhatap olmuyor.Toplum tarafından tecrit ediliyor yada bu adamların toplumdaki saygınlıkları ne derecede bunu iyi görüp anlamamız lazım Yöremizin meşhur bir lafı var ya hani bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın malesef her konuda olduğumuz gibi bu konu da da bencilce davranıyoruz..Haberin fotoğrafındaki insanları merak ettim doğrusu onların kim olduğunu bu konuda herhangi bir çalışmaları olmuş mu bilemiyorum.Umarım bu konuda yeterince donanımlıdırlar.Dr Behiç Bey yukardaki yazıyı okuduktan sonra Sanırım ismi yukarda geçen başhekim sizsiniz o işler güvenlik güçlerinin işi gibi basit bir cevap ve işin içinden sıyrılma klasik yönetici tipi olduğunu düşünüyorum hastanemiz de kaç tane madde bağımlısı kişiyi tedavi ettirdiniz.Yada Çiçekdağı Devlet Hastanemizin bu konuda hazırlamış olduğu kaç tane proje var,çalışma var yada bu konu ile ilgili olarak hastnemizde kaç metaryal var.Hangi uygulamalar var.Tehlikeyi siz yeni görmüşsünüz yeni farkında olmuşunuz.Bir başhekim olarak başka bir kurum hakkında eliniz de somut bir veri olmadan birilerini hedef göstermeniz.Çok yanlış eğer bildiğiniz bir şey varsa bunu güvenlik güçleriyle paylaşmalısınız.Bu madde bağımlılığı konusunda kaç tane tez yazılmış araştırma yapılmış iyi okuyup anlamak lazım o yönde politikalar geliştirmek lazım toplum olarak sorunun temeli nerede başlıyor.İnsanlar neden bu maddelere yöneliyor.bunu iyi anlamak ve kavramak lazım.

  3. dr behic bey öncelikle sizin bu hassasiyetinize ve duyarlılıgınıza içten teşekkürlerimi sunuyorum,arese bu konuda katılmıyorum en azından sizin yaklaşımınız kadar emniyet gücleride üzerine düşeni yapsa bir hekim olarak memleketde uyuşturucu kullananlar varki,evet var siz vatandaşı bilinclendiriyorsunuz bu sizin sorumluluk işinizi yapmanızı gösteriyor,peki emniyet ne yapmış bilmiyorlarmı bu kişileri elbetde biliyorlar vatandaşın 155 aramasımı gerek istasyon yanındaki angar dedigimiz yer emniyete sadece 50metre uzaklıkda madde bagımlılarının alayı her akşam orda sanki metropol bi şehirden bahsediyoruz kardeşim herkes herkesi biliyor bu işin şakası yok emniyete isterse bu işin kökünü kazır alsınlar kabak metini kim var kim yok anlatsın bu işlerle ugraşanları milletin cocuklarını zehirleyenleri bunudamı biz söyleyelim

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji