YouTube

  • DOLAR
    %-0,10
  • EURO
    %-0,18
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %0,50
Venedik Filim Festivali'nde Yerköy’lü rüzgarı

Venedik Filim Festivali'nde Yerköy’lü rüzgarı

Venedik Film Festivali’nde Premio Bastio D’Oro 2014 ödülünü alan ”Sivas” filminin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci ve ailesi büyük sevinç yaşıyor
10092014sivas2Yerköy ilçesinde yaşayan filminin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci’nin babası Nedim İzci, yaptığı açıklamada, oğlunun aldığı duyduğunda büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.
11 yaşındaki oğlu Doğan İzci’nin 200 öğrenci tarafından yönetmen Kaan Müjdeci tarafından seçilerek, Yozgat’ın Küçük Nefes köyünde çekilen “Sivas” filminde başrol oynadığını belirten İzci, filmin çekimlerinin 5 aydan fazla sürdüğü söyledi.
Oğlunun bir filimde başrol oynacağını söylediğinde inanmadıklarını anlatan İzci şunları kaydetti
“Çok mutluluk hissettik, dünyalar bizim oldu. Hem Türkiye’yi hem de bizi temsil ettiği ödülü aldı bizleri de sevindirdi. Oğlumuzun oyunculuk seriveni Kaan Bey okulda buldu, geldi böyle biz çocuğunuzu beğendik müsaade ederseniz filmde oynatacağız dedi. Bizde müsaade ettik. Allah razı olsun yönetmeninden ve çocuğum da Türkiye’yi temsil etti ödülünü aldı geldi. Filmi çekim sahnesinde izledik ama filmi izlemedik. Ödül almasını biz beklemiyorduk, sinema camiasının içinde olmadığımız için. İlk defa oynadığı için beklemiyorduk. İki yüz çocuğun arasından seçildi. Filmin çekimleri 5 ay falan sürdü. Çok mutlu olduk. Evladımız ödül alıyor dünyalar bizim oldu”
Doğan İzci’nin vizesi bittiği için ödülünü kendisi alamadığını filmin yönetmeni Kaan Müjdeci alacağını sözlerine ekledi.
Sivas filminin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci filimde Aslan isminde bir çocuğu oynadığı ifade etti.
İlk defa yurt dışına gittiğini ve ilk defa ucağa bindiğini anlatan İzci, “Çok sevindim, mutlu oldum. Kırmızı halıda yürürken heyecanlandım” dedi.
Ödülünü Kaan Müjdeci’nin alacağını söyleyen İzci “Kaan abi ben Türkiye’ye döndüğümde dedi sana ödülünü göndereceğim dedi. Aradılar bizi ve bize dediler ki sizleri filmin galasına götüreceğiz dediler. Biraz heyecanlandım. İlk defa uçağa bindim ve birazcık korktum. Oyunculuk zor biraz. Oyunculuk yapmak için biraz prova yaptık. Daha önce tiyatro da oynamadım. Ya iyi bir oyuncu olmayı düşünüyorum ya da iyi bir vali olmayı düşünüyorum. Köpekten çekimlere başlamadan önce biraz korktum, daha sonra da alıştım. Gezdik kayağa bindik daha sonra parti falan yaptık. Orada yalnızlıktan sıkıldım. Annemi babamı neyimi özledim işte. Arkadaşlarımın bazıları katılmıştı keşke ben kazansaydım diyorlar. Yani kıskanıyor gibi oldular beni.” diye konuştu.
Doğan İzci’nin annesi Yurdagül İzci ise, çok sevindiklerini dile getirek, “Çok seviniyorum yani çocuğum için. Biz inanmayarak gönderdik, okulda buldular anne beni filme götürüyorlar dedi ben inanmadım. Telefon ettiler biz aldık götürdük kucaklarına alıp gittiler çocuğumu. Evden bir ay iki ay kadar ayrı kaldı. Sevindim ama şok oldum. Beklemiyorduk böyle bir şeyi. İtalya işini hiç beklemiyorduk biz. Biz okutuyoruz kendisi ne isterse onu olacak. Kendisine bıraktık biz. Evet hem de nasıl özledim onu. Haberlerde gördüm” ifadelerin kullandı.
Uluslararası Venedik Film Festivali’nde bu yıl  “Altın Aslan” için yarışan uzun metraj Sivas filminde, Aslan adlı 11 yaşındaki çocukla Sivas isimli Kangal köpeğinin bozkırda geçen dostluk hikayesinin anlatıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji