YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %0,68
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %-0,50
“Verem Savaşı Eğitim Propaganda Haftası” Etkinlikleri

“Verem Savaşı Eğitim Propaganda Haftası” Etkinlikleri

Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, çabuk fark edilip önlem alınmazsa verem hastalığının vücutta ilerleyebileceğini, ileri vakalarda tedavinin iyi sonuç vermeyebileceğini, yaşam kalitesi bozulup hastanın ölümüyle sonuçlanabileceğini bildirdi
18012012drÇiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, veremden korunmanın aşılama dışındaki diğer tüm boyutlarıyla da vatandaşlara anlatılması gerektiğini belirtti.
Yaşlı, her yıl ocak ayının ilk haftasını kapsayan Veremle Savaş Eğitimi Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, veremin bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık olmasına rağmen tedavi edilebileceğini ifade etti
Sigara, alkol, madde bağımlılığı gibi alışkanlıkların bırakılması gerektiğini belirten Dr. Yaşlı, düzenli yaşam, temizlik ve yeterli beslenmenin, hastalığın kontrol altına alınması ya da başlamaması için önemli olduğu uyarısında bulundu.
Yaşlı, verem mikroplarının, zayıf insan vücuduna solunum ve sindirim yoluyla kolay yerleşip kısa sürede vücutta yayılabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Çabuk fark edilip önlem alınmazsa verem hastalığı vücutta ilerler, ileri vakalarda tedavi iyi sonuç vermez, yaşam kalitesi bozulur ve ölümle sonuçlanabilir. Verem, zamanında anlaşılır ve önlem alınırsa tedavisi çok kolay bir hastalıktır. Kronik öksürük gibi durumlarda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. 1990’lı yıllarda verem hastalığıyla yapılan savaş başarıya ulaşmış, hastalık önemli ölçüde azalmıştı. Ancak son yıllarda AIDS hastalığının hızla yayılması ve verem hastalığında kullanılan ilaçlara karşı direncin artması nedeniyle verem hastalığı tam anlamıyla hortlamış durumdadır. Dolayısıyla tekrar önemini artırmıştır.”
Veremin belirtilerinin, geceleri terleme ve ateşin yükselmesi, uzun süren ve geçmeyen kesik kesik öksürükler, balgam çıkarmak ve balgamda kan görülmesi, halsizlik ve devamlı yorgunluk hali, kilo kaybı olduğuna işaret eden Dr. Yaşlı, bu hastalığa karşı alınması gereken önlemlerin, havasız yerlerde kalınmaması, dengeli beslenilmesi, verem aşısı yaptırılması, veremli hastaların eşyalarının kullanılmaması, öksüren, hapşıran insanlardan uzak durulması, açık ve temiz havada dolaşılması, sigara içilmemesi olduğunu duyurdu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji