YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %3,10
Yağışlar hububat üretimini olumlu etkiledi

Yağışlar hububat üretimini olumlu etkiledi

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, kış dönemindeki yağışların hububat üretimini olumlu etkilediğini belirterek, “Yağışlar böyle sürdüğü müd­detçe stratejik ürünlerde sıkıntı olmayacaktır” dedi.
02062014yilmazYerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, “Yağışlar bitkinin kök salması ve yeryüzüne çık­ması için gerekli nemi sağlan­mıştır. Kar hububat için yorgan görevi görmekte tohumun topraktan yeryüzüne çıkmasını sağlamaktadır. Bu yağışlar hububat üretimi için ilk etapta olumlu bir gelişmedir. Normal şartlarda kışın olması gereken yağışları almıştır.
Tohumlar bundan sonraki evrede kendi nemi ile fili- zlenecektir. Bizim için mühim olan hububat ürünlerimiz için 2. etapta Mart-Nisan yağışlarıdır. Bu aylarda da iste­diğimiz yağışlar olursa Türkiye’de tahıl üretimi için sorun kalmayacaktır. Şu ana kadar normal şartlar göz önüne alınırsa tarla ürünleri dediğimiz buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik, mercimek, nohut ve fasulye gibi ürünlerde olum­suzluk yaşanmayacaktır. Yağışlar böyle sürdüğü müdde­tçe Türkiye’de stratejik ürün­lerde sıkıntı olmayacaktır” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji