YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yamaç paraşüt müsabakaları Yerköy’de yapıldı

Yamaç paraşüt müsabakaları Yerköy’de yapıldı

Yamaç paraşütü Türkiye şampiyonası altıncı ayağı Yerköy ilçemizde yapıldı.
03092015parasudYozgat Belediyesi ile Türk Hava Kurumu (THK) Yozgat Şubesi tarafından düzenlenen Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası Altıncı ayağı kötü hava şartlarına rağmen yer değişikliği yapılarak zorda olsa tamamlandı.
Sporcuların Çeşka kalesinde yapmayı planladığı provalar aşırı rüzgar nedeniyle yapılamadı. Bir sonraki gün yine Çeşka kalesine çıkan sporcular yoğun rüzgar ile karşılaşınca güzergah değiştirmek zorunda kaldılar.
Yaptıkları kısa süreli araştırma sonrasında Yukarı Elmahacılı köyünde Yamaç Paraşütü yarışması yapıldı. 19 sporcunun katıldığı yarışmada sporcular adrenalin ve uçmanın keyfini yaşadı.
Ferdi ve takım olmak üzere iki kategoride ödüller dağıtıldı. Takım halinde birinci olan THK 2014 Erzincan Tekamül ekibine Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar, ikinci olan Fenomen Airsport’a Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karsloğlu, üçüncü olan Kayseri Havacılık Kulübüne ise Türk Hava Kurumu Yozgat Şube Başkanı Hasan Coşkun ödüllerini ve kupalarını verdi.
Ferdi müsabakalarda ise birinci Adil Gül’e Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ikinci Alireza Abidi Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Üçüncü Ali Zaimoğlu’na ise Yozgat Belediyesi Gençlik ve Spor Danışmanı Serkan Sönmez ödüllerini verdi.
Yarışmaya katılan sporcular uçaktan çok büyük keyif aldıklarını ve yarışmanın oldukça heyecanlı ve zevkli geçtiğini söylediler.
Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası Yozgat Organizatörü Ali Zaimoğlu, yaraşmanın bu sene Türkiye şampiyonasına hedef klasmanının da 6. Etabının Yozgat’ta yapıldığını söyledi. “ Bundan sonra İnönü de final etabı olduğunu belirten Zaimoğlu, “ O yüzden önemli bir yarışmaydı bizim için . Final etabında genel klasmanda iddialı olan 19 sporcu katıldı yarışmaya sporcu başına beşer sorti uçuş yapıldı. Hava şartları elverişli olmamasına rağmen beşer sorti uçuş yaptık ve yarışmamızı tamamlamış olduk . Başarılı bir yarışmaydı güzel geçti. Uçmayı yaşamak lazım herkesi bu kurslara bekliyoruz. Biz Türk Hava Kurumu olarak bütün kurslarımızı ücretsiz vermekteyiz. Herkesi bu adrenalini yaşamaya davet ediyorum “dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji