YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
Yasin Kılıç’ın Kangal Köpeği Sevgisi, Çiftlik Sahibi Yaptı

Yasin Kılıç’ın Kangal Köpeği Sevgisi, Çiftlik Sahibi Yaptı

Çiçekdağı’nda hobi olarak köpek bakmaya başlayan çiftçi kurduğu köpek çiftliğinde ‘Kangal’ cinsi köpekleri Türkiye’nin birçok yere ihraç ediyor.
18022015kangalÇiçekdağı ilçesine bağlı, Hacıoğlu köy muhtarı 31 yaşındaki Yasin Kılıç, köpeklere karşı çocukluğundan bu yana olan merakı üzerine, hobi olarak köpek bakmaya başladı.
Hobisini işe dönüştüren Kılıç, köyde kurduğu köpek çiftliğinde doğan Kangal cinsi yavru köpekleri Çin, Hollanda, Almanya, Avusturya, Makedonya, Rusya ve İran gibi ülkelere gelip gördüklerini söyledi.
Yetiştirdiği, köpeklerin safkan sürüleri koruyan, bekçilik yapan cesur, güçlü hayvanlardan oluştuğunu ifade eden Kılıç şu açıklamalarda bulundu:
“Çiçekdağı ilçesine bağlı Hacıoğlu köyü’nde bulunan çiftliğimizde Safkan Sivas Kangal üretimini yapıyoruz. Üretimini yaptığımız köpeklerin hepsi özel şecereli hayvanlardır. Titizlikle büyüttüğümüz köpeklerimizi yurt dışına yani dünyanın belli yerlerine yavrularını,  büyüklerini göndermekteyiz. Köpeklerimizi Çin, Hollanda, Almanya, Avusturya, Makedonya, Rusya, İran’dan köpek severler gelip gördüler. Türkiye’nin de belli başlı yerlerine hayvancılıkla, çiftçilikle uğraşan insanlar bize sanal alemden ulaşmaktadırlar. Sanal alemden ulaşanlara ise oradan görüşüp ticaretini yapmaktayız.  Yaklaşık şuanda 40 ila 50 büyük köpek, yüze yakında yavru köpeğimiz bulunmakta. Çiftliğimizi daha geniş çaplı yapmayı planlıyoruz. İyisinin peşindeyiz, iyisini üretmeye çalışıyoruz.”
-“Köpekler veteriner gözetimi altında”
Doğan yavruları ve çiftlikte bulunan diğer köpekleri veteriner hekimler tarafından kontrolü bir şekilde üretildiğini söyleyen Kılıç, “Satmış olduğumuz köpeklerimiz bizleri çok güzel bir şekilde temsil etmekte. Bunları da gördüğümüz için işimize daha elverişli, daha hırslı bir şekilde sarılıp yapmanın peşine düşmekteyiz. Köpeklerimiz, doğduktan sonrada bütün büyükler, küçükler, ufaklar, yeni doğanlar hepsi içinde olmak şartıyla veteriner hekim kontrolünde çoğaltmaktayız. Veterinerimiz her zaman gelip yeni doğanların aşılarını kuduz aşılarını, gençlik aşıları var bunların ölmemesi için yapmaktadır” dedi.
“Köpeğimiz ‘Sivas’ filminde rol aldı”

  1. Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen “Sivas” filminde ‘Bozo’ adlı köpeğinde başrollerde oynadığını ifade eden Kılıç, “Baş damızlık olan köpeğimiz ’Bozo’ Venedik film festivalinde Türkiye’yi temsil eden “Sivas” isimli filmde de rol aldı. Çiftliğimizde yetiştirilen bu köpek, filmde göstermiş olduğu performans bizleri gururlandırdı. Yerköy’ün ve Çiçekdağı’nın ismini de duyurdu köpeğimiz, bunu da duyduk çok gururlandık.”

“30 bin TL’ye kadar köpek sattık”
Çiftlikte yetiştirilen köpeklerin ayına göre fiyatlandırıldığını belirten Kılıç, 30 bin TL’ye kadar köpek sattığını söyledi.
Kılıç konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Köpeklerimizin yavruları yeni doğmuş yavrular on beş günlük yirmi günlük olup artık kendi bakımlarını üstlenecek kadar olduklarında bin beş yüz liradan başlıyor. Bu doğumdan sonra aylığı artınca fiyatı da artıyor. İki aylık olunca iki bin lira, beş aylık olunca üç dört bin lira, yani on bin, on beş bin, yirmi bin, otuz bin liraya kadar mesela Yunanistan’a köpek gönderdik 30 bin liraya.”
Yasin Kılıç’ın 8 yaşındaki oğlu Fatih Kılıç ise köpek bakımında ve gezdirilmesinde babasına yardım ettiğini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji