YouTube

  • DOLAR
    %0,39
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,21
Yaşlı’dan Ebeler Haftası Kutlama Mesajı

Yaşlı’dan Ebeler Haftası Kutlama Mesajı

Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı,  “Dünyanın en eski mesleklerinden birisi olan Ebelik Mesleği’nin önemine dikkat çekmek için Dünyada ve Ülkemizde her yıl 21–28 Nisan tarihleri arası Ebeler Haftası olarak kutlanmaktadır.”dedi.
24042013drYaşlı yayınladığı mesajında, şu sözlere yer verdi;“Doğum sırasında ve doğumdan sonra anneyi ve bebeği izleyen, normal veya riskli doğumlar ve tüm bu aşamalarda ilgili kontrol, müdahale ve gerekli bakımı yapabilen, aile planlaması uygulamalarına katılan, gebelikte dahili ve cerrahi sorunların bakımını yapabilen bir meslek dalıdır ebeliktir.
Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren ve anneyi en iyi anlayan, bu mucizevî olaya ilk tanıklık eden ebelik mesleğinin değerli bireyleri ebeler, bu sebeple toplum içinde saygın bir yere sahiptir.
Anne ve bebek sağlığı hizmetlerinde sağlık teşkilatımızın can damarı konumunda olan ebelerimizin gösterdiği üstün gayret her zaman takdire şayandır.
Bireyin dünyaya gözünü açar açmaz ilk tanıştığı kişi olarak, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sabır, özveri, çaba ve sevgi ile her zaman, her türlü koşullarda dahi mesleğini icra etmeye çalışan ebelerimiz; bebeklerimizin en iyi koşullarda dünyaya gelmelerine yardımcı oldukları gibi, gelecek kuşakların sağlıklı yetişmesinde etkili ve verimli sağlık hizmeti sunabilmede de görevlerini sorumluluk bilinciyle eksiksiz yapma çabasını göstermektedirler.
Büyük fedakârlıklar içerisinde halkımıza kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlayan ebelerimize bu zor ve onurlu görevlerinde başarılar diler, ebelerimizin haftasını en içten duygularımla kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji