YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %3,10
Yavuz, “Tatilinde çocuklar vakitlerini doğru değerlendirsin”

Yavuz, “Tatilinde çocuklar vakitlerini doğru değerlendirsin”

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, ailelere yarıyıl tatili ile ilgili çeşitli uyarılarda bulundu.
30012014yavuzYarıyıl tatilinde, ailelerin çocuklara yaklaşımının çok önemli olduğunu ifade eden Yavuz, düşük not nedeniyle ailelerin çocuklarını suçlamak yerine basit birkaç tedbirle sömestr tatilini verimli geçmesini sağlaya bileceklerini söyledi.
Yavuz, her bir çocuğun, ayrı birer dünyası, ayrı bir fiziki ve psikolojik gelişime sahip olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu;
“Geçtiğimiz Cuma günü 2013–2014 eğitim ve öğretim yılını tamamlamış bulunmaktayız. Karnelerin dağılımı ile kimi öğrenci evine mutlu, kimi öğrenci ise hüzün bir şekilde gitti. Hüzünle evine giden çocuklar, ailelerine karnelerini gösterdiklerinde, aile çocuğun beklemediği bir tutumla yaklaşıyor. Bu yaklaşımda çocukta kalıcı ve telafisi mümkün olmayan sonuçları ortaya çıkarıyor. Aileler özellikle çocukları suçlamak yerine, basit bir kaç tedbirle, çocuğun tatilini verimli geçirmesini sağlaya bilir. Ayrıca, 15 gün tatil süresinde çocuklarınıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmanız çocuğun eğitiminde de büyüt rol oynayacaktır” dedi.
Yarıyıl tatili sonrasında, öğrencilerin yeni bir döneme daha iyi bir şekilde başlaması için bir sömestr tatilinin bir şans olduğunu belirten Yavuz, çocukların tatilde arkadaşlarıyla eğlenceli zaman geçirmelerini ve bol bol kitap okumalarının çocuğun gelişiminde çok önemli olduğunun altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji