YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %1,90
Yaya geçitlerinde 'Güvenlik' nöbeti uygulaması yapıldı

Yaya geçitlerinde 'Güvenlik' nöbeti uygulaması yapıldı

İçişleri Bakanlığı Tarafından 2019 Yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilen uygulama Yerköy ilçemizde de uygulandı.
Yerköy İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Türkiye’de 81 il ve ilçede olduğu gibi, Yerköy’de de birçok yaya geçidi noktasında polis ‘trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek’ amacıyla görevlendirildiğin söyledi.
İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ve öğrenciler tarafından araç sürücülerine trafikte yaya önceliğinin olduğunu belirten çeşitli açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Kaymakam Mustafa Karaca, şu ifadelerde bulundu:
“İçişleri Bakanlığımız bir süredir yaya önceliğine dikkat çekmek üzere yayaların trafikteki hareketlerini ve sürücülerin müsaade etmesine dikkat çekmek için teknik düzenliyor. Bugün itibari ile ülke genelinde bu etkinlik yapılıyor. Daha öncelerden yapmış olduğumuz kampanya çok etkili olmuştur. İnsanlarımız farkındalık oluştuğunda haklarını biliyor ve kurallara uyuyor. Bu çerçevede sürücülerimize teşekkür ediyoruz. Bugün fark etti ki ekstra bir uyarı olmadan yayalar rahat bir şekilde karşıya geçebildi. Burada yayanın da karşıya geçerken yaya kaldırımlarını göz etmeleri gerekiyor. Rastgele her yerden geçiş olunca o zaman düzenli bir trafiğe ulaşamıyoruz. Bugünkü etkinliğimizin amacı öncelik yayının kuralını uygulamaktır. Bizler kaymakamlık olarak katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programa Kaymakam Mustafa Karaca’nın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, İlçe Emniyet Müdürü Barış Uyansoy, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Umut Mütevellioğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji