YouTube

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %1,77
Yeni Çeltek maden işletmelerinde “güvenlik seferberliği” ilan edildi!

Yeni Çeltek maden işletmelerinde “güvenlik seferberliği” ilan edildi!

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, kurama bağlı tüm işletmelerde “İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunda seferberlik ilan ettiklerini belirterek; “Madenlerin yeryüzüne çıkartılırken günümüz teknolojisi kullanarak bir problem yaşanmadan ekonomiye kazandırılması hedefimiz. Milletimizi derinden üzen Soma faciasından ders çıkarıp en ufak bir olumsuzluk yaşanmaması için Yeni Çeltek bünyesinde seferberlik ilan etmiş durumdayız. Her noktayı gözden geçirip, tüm ihtimallere karşı güvenlik çalışmalarını tespit ediyoruz” dedi. 
20052014celtekCoşkun, Manisa’nın Soma İlçesi’nde trafo patlaması nedeni ile meydana gelen, 301 işçinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri’ne bağlı Sorgun İşletmesi’ni ziyaret etti. Burada kurum yöneticileri ile toplantı düzenleyen Coşkun, daha sonra maden sahasında incelemelerde bulunarak, işçilerle görüştü.
İŞLETMELERE RUTİN DENETİM
Türkiye’nin devlete ait 60 yıllık maden işletmesi olan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı işletmelerde periyodik olarak ziyaret ve denetimler yaptığını belirten Coşkun; “Bize bağlı işletmeleri periyodik olarak ziyaret ediyor, denetimler yapıyoruz, yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Gördüğümüz bir takım eksiklikler olursa da onu yönetici, müdür arkadaşlarla paylaşıp gidermeye çalışıyoruz. Talepleri doğrultusunda yapılabilir çalışma varsa onları hayata geçiriyoruz” dedi.
HABER ALIR ALMAZ SOMA’YA GİTTİ!
Maden kazasının ardından Soma’ya giderek maden sahasında kurtarma çalışmalarını takip ettiğini söyleyen Coşkun, orada bulunan insanların acılarını, yakınlarının kurtarılması için dua edenlerin duygularını paylaşıp, dua ettiğini belirtti.
TÜM TEDBİRLERİ ALDIK
Coşkun, Yeni Çeltek’e bağlı işletmelerde bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınarak, kontrollerin yapıldığını söyledi.
İşletmelere yaptığı periyodik ziyaretler sırasında yöneticilerle yaşanabilecek hadiseler karşısında uygulanacak yolların da masaya yatırıldığına dikkat çeken Coşkun, şunları anlattı: “Tüm işçilerimizin iş güvenliği ile ilgili gerekli eğitimleri almalarını sağlıyoruz. Bu eğitimlerde yaşanabilecek bir hadisede kimin nerede ne yapacağı önceden belirleniyor. Bunların eğitimlerle tamamlanması amacıyla ziyaretler, birebir görüşmeler yapıyor, incelemelerde bulunuyoruz.”
YENİ ÇELTEK’TE DE YAŞANDI
Yaklaşık 60 yıllık tarihi bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi’nde de geçmişte maden kazalarının yaşandığını anımsatan Coşkun; “Ama artık günümüzde teknolojik olarak alınması gerekli tüm önlemleri alıp, en ufak bir olumsuzluğun yaşanmaması için kapıdaki güvenlik görevlisinden en yukarıdaki yönetim kurulu başkanına kadar herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.
YENİ ÇELTEK’İN “TAHLİSİYE EKİBİ”
Genel Müdür Coşkun, Yeni Çeltek Sorgun İşletmesi bünyesinde 24 saat hazır kıta görev yapan bir “Tahlisiye Ekibi”nin bulunduğunu söyledi.
Coşkun, bu ekibin öncelikli kendi işletmesi olmak üzere 50 kilometre mesafede yaşanabilecek olumsuzluğa gerekli müdahalede bulunabilecek eğitim ve donanıma sahip olduğunu kaydetti.
SEFERBERLİK ZAMANI
“Milletimizi, hepimizi derinden üzen Soma’da yaşanan o faciadan ders çıkarıp en ufak bir olumsuzluk yaşanmaması için Yeni Çeltek bünyesinde seferberlik ilan etmiş durumdayız” diyen Coşkun, olumsuzluklara karşı her noktayı gözden geçirip, tüm ihtimallere karşı çalışmaları önceden tespit ettiklerinin altını çizdi.
İşletmelerde olumsuzluk yaşandığı takdirde sorumluluğun öncelikle üst yönetime, yöneticilere düştüğünün bilinci ile hareket ettiklerini vurgulayan Coşkun, Yeni Çeltek yöneticileri olarak tüm çalışanların işçi sağlığı ve iş güvenliğini tesis etmek için çalıştıklarını söyledi.
ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ
Yeni Çeltek’in şirket yapısı hakkında da bilgi veren Coşkun; “Yeni Çeltek her ne kadar özel bir şirket olsa da ortakları itibari ile kamu şirketidir. Ortakları TKİ, KİAŞ, Merzifon Belediyesi, Amasya Belediyesi, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifinin ortakları olduğu, önemli bir şirket, tecrübeleri ve birikimleri olan bir şirket. Bütün bu tecrübelerden, birikimlerden de faydalanılarak hem kendisine hem de çevresine işçi sağlığı, iş güvenliği açısından faydalı olan, örnek olan bir şirket olması için bütün gayretimiz. En ufak bir işçimizin ayağına taş değmesin gayemiz” ifadelerine yer verdi.
KARA ELMAS ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILMALI
Coşkun; bütün çalışanlarla birlikte ülkenin geleceği için son derece önemli olan kara elmasın yer yüzüne çıkartılarak ekonomiye kazandırılmasının gayretinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Kara elmasın yeryüzüne çıkartılarak ekonomiye kazandırılması için, enerji olarak, yakıt olarak, sanayide kullanılarak, ülkemiz ekonomisine katkı sağlaması için son derece önemli olduğunu biliyoruz. Madenlerin yeryüzüne çıkarılırken günümüz teknolojisi kullanarak en ufak bir problem yaşanmadan bu madenlerin ekonomiye kazandırılması bizim hedefimiz.”
ŞEHİT KARDEŞLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
Soma’da yaşamını yitiren şehit madencilere rahmet, ailelerine de baş sağlığı dileyen Coşkun, yaşamını yitiren tüm madencilerin şehit olduğuna inandığını ifade etti.
Rahmet temennisini iş sağlığı ve güvenliği mesajı ile bütünleştiren Coşkun; “Tüm camiamıza, tüm maden sektöründeki çalışanlara önce iş güvenliği işçi sağlığı başta olmak üzere tüm tedbirlerin alındıktan sonra çalışmaya başlanması ve ortaya çıkabilecek olumsuzluğa karşı herkesin sorumluluğu en üst seviyeye yerine getirmesi gerekiyor. Bu sektörde çalışan insan hayatını kaybedince şehit oluyorsa, insan savaştayken hayatını kaybedince şehit oluyorsa demek ki çok dikkatli olmalıyız. Bir savaş halinde nasıl ki hiçbir ihtimali bırakmıyorsak, bir savaş atmosferinde çalışıyoruz, her an hayati riskle karşılaşma riski ile son derece dikkatli olmak gerekiyor. Bundan sonra da tüm denetimler, bu konudaki çalışmalara devam edecek. Biz bütün işçilere önce iş sağlığı ve güvenliği sonra üretim diyoruz” şeklinde konuştu.
Sorgun İşletmesi maden sahasında işçilerle sohbet edip, baş sağlığı dileyen Coşkun’a İşletme Müdürü Halil İbrahim Akyel ve Havza Madencilik Sahibi Reşit Alkan eşlik etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji